2017-01-18 14:37

ECONOMIE


S-a dat startul reducerilor de sezon la locuinţe. Preţul vilelor scade masiv, al apartamentelor rezistă

 |  18:21
S-a dat startul reducerilor de sezon la locuinţe. Preţul vilelor scade masiv, al apartamentelor rezistă

Apartamentele cu două camere au fost “vedetele” Târgului “Project Expo”care a avut loc la sfârşitul săptămânii în Capitală. Interesul mare este de înţeles, având în vedere că preţulcelui mai ieftin imobil de acest tip a fost de 39.500 de euro. Cea mai ieftinălocuinţă prezentată la târg a fost o garsonieră cu preţul de 23.600 de euro.Reducerile practicate de dezvoltatori pe perioada târgului au pornit de la 5%, încazul garsonierelor şi apartamentelor cu două camere, ajungând până la 25% pesegmentul vilelor de lux. Preţul mediu la care au fost vândute locuinţeleprezentate a fost de 700- 800 de euro pe metru pătrat.

Garsoniere de 23.600 de euro, apartamente cu două camere cu 39.500 de euroşi cu trei camere, la 50.000 de euro. Toate situate în zona de sud a Capitalei.Acestea au fost cele mai bune oferte ale dezvoltatorilor imobiliari care au participat la Târgul “ProjectExpo”. În ceea ce priveşte vilele, cel mai mic preţ aparţine unei proprietăţidin Jilava, 46.000 de euro. Imobilul are o suprafaţă construită de 130 de metripătraţi, cu un teren de 310 metri pătraţi şi se află în cadrul unui ansamblurezidenţial. Cu toate că încă nu s-au centralizat toate datele, reprezentanţiiProject Expo au susţinut că “vedetele” târgului au fost apartamentele cu douăcamere. “Majoritatea persoanelor care au venit să vadă ofertele s-au interesat înspecial de apartamentele cu două camere. Din ce am discutat cu reprezentanţiidezvoltatorilor imobiliari, potenţialii clienţi nu au căutat o zonă anume, ciimobile cât mai ieftine”, ne-a declarat Adina Paţilea, PR Târgul Imobiliar “ProjectExpo”.

Preţul mediu la care au fost vândute locuinţele a fost de 700- 800 de euro pe metru pătrat, dar cutoate acestea, vizitatorii nu s-au înghesuit în prima zi. “Numărul vizitatorilor a depăşit 7.000 de persoane. Nu am făcut un bilanţpână acum, dar ştiu că s-au semnat precontracte şi s-au făcut şi rezervăripentru imobile”, a mai spus Adina Paţilea.

Ofertetentante pe piaţa imobiliară

În momentul de faţă, în Militari Residence se construiesc 1.200 delocuinţe, cu preţuri care pornesc de la 44.000 euro pentru două camere, iarpentru trei camere, suma de pornire este de 69.000 euro. Potrivit reprezentanţilorcompaniei imobiliare, suprafeţele sunt de 50 mp pentru apartamentele cu douăcamere şi 76 mp pentru cele cu trei camere. În Brâncuşi Residence, garsoniereleau o suprafaţă de 30 mp şi se vând cu 35.000 de euro, în timp ce apartamentelecu două camere au preţuri de la 60.000 de euro şi suprafeţe utile minime de 51mp. Pentru un apartament cu trei camere în această zonă trebuie achitat un preţde cel puţin 80.000 de euro.

Proiectul Ghencea 71 are garsoniere cu preţuri care pornesc de la 31.900de euro, apartamente cu două camere care costă 55.900 de euro şi cu trei camere,de la 66.900 de euro. Pentru un apartament de două camere în zona de nord aCapitalei, cei interesaţi trebuie să plătească 45.000 de euro, iar pentru unulcu trei camere, 72.000 euro. Majoritatea expozanţilor au avut oferte care s-au încadrat în limita impusă deprogramul guvernamental “Prima Casă” şi, mai mult, în perioada celortrei zile de eveniment, cumparătorii au avut parte de discounturi şi oferte speciale. De exemplu, pentru unele apartamente cumpărateclienţii primesc bucătării şi băi complet mobilate şi utilate. Mai mult,aceştia pot beneficia şi de dressinguri, loc de parcare inclus, grădiniprivate, piscină şi loc de joacă în interiorul complexului respectiv.

Condiţiile băncilor pentru “Prima Casă 4”

“Prima Casă 4” nu a adus schimbăriîn ce priveşte rata dobânzii. Astfel, dobânda în cazul creditelor în euro va ficel mult egală cu EURIBOR la trei luni +4%, iar cea la creditele în lei estemaximum ROBOR la trei luni +2,5%. Plafonul maxim al creditului garantat de statîn cadrul Programului “Prima Casă 4” a rămas neschimbat. Se păstrează acelaşinivel de 60.000 de euro în cazul în care se achiziţionează o locuinţă veche,70.000 de euro pentru locuinţele noi, iar pentru construcţia unei case de lazero, beneficiarii vor primi o garanţie de 75.000 de euro. Avansul a rămas de5% din valoarea imobilului, iar comisionul de 0,49% pe an către Fondul deGarantare nu s-a modificat nici el. Statul nu va mai garanta integralcreditele, iar băncile participante îşi vor asuma în proporţie de 50% riscul denerambursare. Până în momentul de faţă, 11 bănci şi-au anunţat intenţia de aparticipa la Programul “Prima Casă 4”. Pintre acestea se numără: BCR, BRD, Bancpost,Banca Transilvania, Millennium Bank, CEC Bank şi Alpha Bank.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image