2017-01-19 06:45

ECONOMIE


Salariaţii BCR vor să declanşeze conflictul de interese după ce negocierile cu angajatorul au eşuat

 |  16:52
Salariaţii BCR vor să declanşeze conflictul de interese după ce negocierile cu angajatorul au eşuat

FederaţiaSindicatelor Independente din Bancă Comercială Română (BCR) ar putea declanşaconflictul de interese ca urmare a eşuării negocierii cu reprezentaţiiinstituţiei bancare, a anunţat, vineri, preşedintele organizaţiei, CiprianIonescu. "Negocierile reprezentanţilor Federaţiei SindicatelorIndependente din Banca Comercială Română cu patronatul privind contractulcolectiv de munca au eşuat. (...) Ultima propunere a salariaţilor nu afost soluţionată favorabil, deşi aceştia au mai acceptat o propunerea patronului", a declarat,vineri, într-un comunicat,preşedintele Federaţiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.Acesta a precizat că începând de vineri salariaţii BCR nu mai au contractcolectiv de muncă. "Dacă în termenul prevăzut de lege (2 zile lucrătoare)conducerea BCR nu va oferi un răspuns sau dacă răspunsul nu va soluţionafavorabil aceste revendicări, conflictul de interese se consideră declanşat.(...) Dacă angajatorul nu va înţelege să-şi schimbe atitudinea faţă desalariaţi şi nu va soluţiona în mod favorabil revendicările salariaţilor, vomparcurge, probabil, în săptămâna 7-11 martie, etapa obligatorie a concilieriiasigurată de reprezentantul Ministerului Muncii, urmând ca, în funcţie derezultatul acestei concilieri, să stabilim etapele următoare", a adăugatpreşedintele federaţiei.

Revendicărilesalariaţilor care au rămas nesoluţionate şi care vor constitui obiectulconflictului de interese sereferă la acordarea de bonusuri legate deperformanţa băncii, indexarea salariilor cu 50% din indicele de inflaţiecomunicat de INS şi majorarea salariilor de baza individuale brute cu 2%solicitată pentru anul 2011.

Lasfârşitul lunii februarie, Federaţia Sindicatelor Independente din BCR apichetat sediul instituţiei din Calea Victoriei din Capitală, deoarece uneledrepturi ale angajaţilor prevăzute în contractul colectiv de muncă ar putea fieliminate. BCR, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar dinRomânia, incluzând societăţile de profil de pe piaţa leasingului, a managementuluiactivelor, a pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Grupul BCR a obţinut anul trecut un profit netdupă impozitare şi plata intereselor minoritare de 465 milioane de lei (110,2milioane de euro), cu 46,7% mai mic decât în 2009. În acelaşi timp, activeletotale ale grupului au avansat anul trecut cu 6%, până la 73,59 miliarde de leila finalul lui decembrie 2010, de la 69,4 miliarde de lei la finele lui 2009.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image