2017-01-19 06:44

ECONOMIE


Şapte salarii pentru disponibilizaţii ANIF

 |  21:00
Şapte salarii pentru disponibilizaţii ANIF

Cea mai mare vacă de muls” a Ministerului Agriculturii, sectorul irigaţiilor a fost reorganizat prin trimiterea în şomaj a circa 3.500 de angajaţi. Reorganizarea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, prin transformarea în agenţie subordonată Ministerului Agriculurii,ar putea reprezenta una dintre cele mai mari devalizări din agricultura românească, în joc fiind un patrimoniu de 1,8 miliarde de lei.

Fără măcar o “spoială” de concurs, dintre cei 5.000 de salariaţi ai Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), în urma reorganizării, şefii din agenţia aflată în subordinea Ministerului Agriculturii au ales 1.500 de angajaţi care să rămână în instituţie. Foştii angajaţi ai ANIF, care au fost disponibilizaţi, nici măcar nu ştiu dacă primesc salarii compensatorii. “La sfârşitul lunii noiembrie am primit preavizele. Noi am fost o echipă formată din şase oameni la Staţia de pompare, dintre care numai unul rămâne, doi ies la pensie şi trei au rămas fără loc de muncă. Astăzi (ieri, n.n.) am primit decizia în care se precizează că previzul a încetat în data de 29 decembrie. Un singur om a rămas la staţia de pompare, care nici măcar nu are şcoală de specialitate. Decizia Ministerului Agriculturii este deplasată (privind reorganizarea, n.n.), există un judeţ unde au fost angajaţi aproximativ 500 de oameni, iar după 1 ianuarie rămân circa 50 de salariaţi”, ne-a declarat un fost angajat al ANIF. Acesta a precizat că în decizia primită de la ANIF este precizat că va primi şapte salarii compensatorii. “Nu ştim când primim aceste salarii compensatorii, nici măcar nu se ştie care este valoarea lor. Mai mult, am primit oferte din partea unor şefi de a ne angaja ca şi paznici, dar, pe de altă parte, se zvoneşte printre colegi că vor angaja o firmă de pază pentru protejarea patrimoniului”, ne-a mai declarat fostul angajat al ANIF.

Salariile compensatorii, la nivelul ultimului venit încasat

Surse oficiale din Ministerul Agriculturii ne-au declarat că va fi angajată o firmă de pază pentru activele ANIF. “S-ar putea angaja şi o firmă de curăţenie pentru activele ANIF. Directorii din teritoriu au decis singuri angajarea personalului contractual. Mai sunt aproximativ 70 de angajaţi aflaţi în concediu medical, există probleme şi cu şomajul pentru cei aproximativ 3.500 de oameni disponibilizaţi”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora, cei aproximativ 3.500 de salariaţi ai ANIF care au fost trimişi în şomaj vor primi între trei şi şapte salarii compensatorii, în funcţie de vechime. “Nu se ştie când se vor achita salariile compensatorii. Fiecare angajat care a fost disponibilizat va primi trei sau şapte salarii, echivalentul ultimului salariu încasat”, ne-au mai spus sursele din Ministerul Agriculturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: salarii, anif, disponibilizatiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANONIMUS
05 Ian 2012

asa este peste tot
IFISTUL DE SERVICIU
05 Ian 2012

articolul este la obiect .Au dat oamenii vechi afa ra,dupa ce s-a furat si s -a vandut la fier vechi p atrimoniul sub obladuirea lui Popa Cornel,cel mai bun specialist din domeni u.Toti cand ajung la mier e nu se mai dezlipesc de ANIF.Au plecat oamenii ve chi si capusele raman,org anele statului stau cu ma inile incrucisate.
ANIF
06 Ian 2012

Sa vedeti la Braila ce ba taie de joc a fost, ince pand de la afisarea anunt ului pentru concurs (lipi t cu 10 ore inainte de co ncurs) si pina la concurs ul in sine care a fost o mare mascarada.......s-au tras sfori pina la 11 no aptea inaintea concursulu i
UN DOCTOR DE PAMANTURI
10 Ian 2012

Am invatat cum sa obladui m ranile pamantului insan gerat de netrebnici si am facut-o o viata intreaga ; am invatat sa-i dam ce- i trebuie ca sa ne putem hrani din roadele lui si ne-a hranit pe toti; pe scurt, stiinta care se nu meste "imbunatatiri funci are", in viziunea unora i ncompatibili cu aceasta m eserie frumoasa , trebuie sa dispara din tara roma neasca. Prea aveam noi mi lioane de ha amenajate cu irigatii,prea aveam noi multe amenajari de deseca re, combaterea eroziunii solului si prea era bine organizata aceasta activi tate de hidroamelioratii in agricultura romaneasca ; prea era Romania granar ul europei. De ce sa trai m din resursele noastre c and putem sta cu caciula- n mana la mila altora? Nu -i asa domnilor care ne d uceti de rapa, in haul un ei formatiuni erozionale de mare adancime? Nu mai aveti nevoie de noi, nu m ai aveti nevoie de oameni competenti care au munci t o viata in sistem, cu s uflet, cu mult suflet si chiar cu sacrificii. Cole gii in varsta stiu cum ne obliga partidul sa locui m acolo la tara unde munc eam. Subscriu la cele scr ise de colegii de mai sus ca victima si ma solidar izez cu opiniile lor. Cu bine!
MARIA
10 Ian 2012

pt doctorul de pamanturi- ---meseria in sine ,a mur it incepand cu 1990 odata cu Ceausescu, acum vedem un cadavru viu . Domnule sper pt d-vs ca sunteti aproape de pensie .
AFAREA
21 Ian 2012

sunteti niste hoti snt in concediu dmedical si mat i dat afara
IOANA
14 Feb 2012

Adio salarii compensatori i... este zvon sau nu, ci rcula vorba ca nu se iau compensatoriile deoarece sunt prea multi bani si b ugetul nu ne permite La g iurgiu se incearca organi zarea unui protest la min isterul agriculturii in d ata de 20.02.2012 Fiti so litari fosti salariati ai ANIF din toata tara!
ANONIM
05 Mar 2012

la braila a fost o mascar ada cu angajarea au ramas intre ei cu liste pina l a 11 noaptea fara a da po sibilitatea unde au fost 2 sa ramina unul dintre e i au oprit toate pipitele

Adauga un comentariu

Random image