2016-12-05 00:47

ECONOMIE


Şapte salarii pentru disponibilizaţii ANIF

 |  21:00
Şapte salarii pentru disponibilizaţii ANIF

Cea mai mare vacă de muls” a Ministerului Agriculturii, sectorul irigaţiilor a fost reorganizat prin trimiterea în şomaj a circa 3.500 de angajaţi. Reorganizarea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, prin transformarea în agenţie subordonată Ministerului Agriculurii,ar putea reprezenta una dintre cele mai mari devalizări din agricultura românească, în joc fiind un patrimoniu de 1,8 miliarde de lei.

Fără măcar o “spoială” de concurs, dintre cei 5.000 de salariaţi ai Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), în urma reorganizării, şefii din agenţia aflată în subordinea Ministerului Agriculturii au ales 1.500 de angajaţi care să rămână în instituţie. Foştii angajaţi ai ANIF, care au fost disponibilizaţi, nici măcar nu ştiu dacă primesc salarii compensatorii. “La sfârşitul lunii noiembrie am primit preavizele. Noi am fost o echipă formată din şase oameni la Staţia de pompare, dintre care numai unul rămâne, doi ies la pensie şi trei au rămas fără loc de muncă. Astăzi (ieri, n.n.) am primit decizia în care se precizează că previzul a încetat în data de 29 decembrie. Un singur om a rămas la staţia de pompare, care nici măcar nu are şcoală de specialitate. Decizia Ministerului Agriculturii este deplasată (privind reorganizarea, n.n.), există un judeţ unde au fost angajaţi aproximativ 500 de oameni, iar după 1 ianuarie rămân circa 50 de salariaţi”, ne-a declarat un fost angajat al ANIF. Acesta a precizat că în decizia primită de la ANIF este precizat că va primi şapte salarii compensatorii. “Nu ştim când primim aceste salarii compensatorii, nici măcar nu se ştie care este valoarea lor. Mai mult, am primit oferte din partea unor şefi de a ne angaja ca şi paznici, dar, pe de altă parte, se zvoneşte printre colegi că vor angaja o firmă de pază pentru protejarea patrimoniului”, ne-a mai declarat fostul angajat al ANIF.

Salariile compensatorii, la nivelul ultimului venit încasat

Surse oficiale din Ministerul Agriculturii ne-au declarat că va fi angajată o firmă de pază pentru activele ANIF. “S-ar putea angaja şi o firmă de curăţenie pentru activele ANIF. Directorii din teritoriu au decis singuri angajarea personalului contractual. Mai sunt aproximativ 70 de angajaţi aflaţi în concediu medical, există probleme şi cu şomajul pentru cei aproximativ 3.500 de oameni disponibilizaţi”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora, cei aproximativ 3.500 de salariaţi ai ANIF care au fost trimişi în şomaj vor primi între trei şi şapte salarii compensatorii, în funcţie de vechime. “Nu se ştie când se vor achita salariile compensatorii. Fiecare angajat care a fost disponibilizat va primi trei sau şapte salarii, echivalentul ultimului salariu încasat”, ne-au mai spus sursele din Ministerul Agriculturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: salarii, anif, disponibilizatiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANONIMUS
05 Ian 2012

asa este peste tot
IFISTUL DE SERVICIU
05 Ian 2012

articolul este la obiect .Au dat oamenii vechi afara,dupa ce s-a furat si s-a vandut la fier vechi patrimoniul sub obladuirea lui Popa Cornel,cel mai bun specialist din domeniu.Toti cand ajung la miere nu se mai dezlipesc de ANIF.Au plecat oamenii vechi si capusele raman,organele statului stau cu mainile incrucisate.
ANIF
06 Ian 2012

Sa vedeti la Braila ce bataie de joc a fost, incepand de la afisarea anuntului pentru concurs (lipit cu 10 ore inainte de concurs) si pina la concursul in sine care a fost o mare mascarada.......s-au tras sfori pina la 11 noaptea inaintea concursului
UN DOCTOR DE PAMANTURI
10 Ian 2012

Am invatat cum sa obladuim ranile pamantului insangerat de netrebnici si am facut-o o viata intreaga; am invatat sa-i dam ce-i trebuie ca sa ne putem hrani din roadele lui si ne-a hranit pe toti; pe scurt, stiinta care se numeste "imbunatatiri funciare", in viziunea unora incompatibili cu aceasta meserie frumoasa , trebuie sa dispara din tara romaneasca. Prea aveam noi milioane de ha amenajate cu irigatii,prea aveam noi multe amenajari de desecare, combaterea eroziunii solului si prea era bine organizata aceasta activitate de hidroamelioratii in agricultura romaneasca; prea era Romania granarul europei. De ce sa traim din resursele noastre cand putem sta cu caciula-n mana la mila altora? Nu-i asa domnilor care ne duceti de rapa, in haul unei formatiuni erozionale de mare adancime? Nu mai aveti nevoie de noi, nu mai aveti nevoie de oameni competenti care au muncit o viata in sistem, cu suflet, cu mult suflet si chiar cu sacrificii. Colegii in varsta stiu cum ne obliga partidul sa locuim acolo la tara unde munceam. Subscriu la cele scrise de colegii de mai sus ca victima si ma solidarizez cu opiniile lor. Cu bine!
MARIA
10 Ian 2012

pt doctorul de pamanturi----meseria in sine ,a murit incepand cu 1990 odata cu Ceausescu, acum vedem un cadavru viu . Domnule sper pt d-vs ca sunteti aproape de pensie .
AFAREA
21 Ian 2012

sunteti niste hoti snt in concediu dmedical si mati dat afara
IOANA
14 Feb 2012

Adio salarii compensatorii... este zvon sau nu, circula vorba ca nu se iau compensatoriile deoarece sunt prea multi bani si bugetul nu ne permite La giurgiu se incearca organizarea unui protest la ministerul agriculturii in data de 20.02.2012 Fiti solitari fosti salariati ai ANIF din toata tara!
ANONIM
05 Mar 2012

la braila a fost o mascarada cu angajarea au ramas intre ei cu liste pina la 11 noaptea fara a da posibilitatea unde au fost 2 sa ramina unul dintre ei au oprit toate pipitele

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

DOCUMENT: Legea salarizării unice. Cât vor primi bugetarii din 2017 Ministerul Muncii a transmis spre consultare proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului... 30 Noi 2016 | (1)
Trei sferturi dintre fotbaliştii din România nu îşi primesc salariile la timp Este foarte cunoscut faptul că majoritatea grupărilor din primele două eşaloane fotbalistice de... 30 Noi 2016 | (0)