2017-01-19 17:15

ECONOMIE


Şaramet: Noile norme BNR ar putea dubla numărul de cereri pentru “Prima Casă”

 |  14:10
Şaramet: Noile norme BNR ar putea dubla numărul de cereri pentru “Prima Casă”

Preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet, a declarat  că noile norme BNR, care restricţionează creditele în valută, ar putea duce la dublarea solicitărilor pentru Prima Casă în primele trei luni după aprobarea acestora şi la o accelerare a epuizării plafonului cu câteva luni. “Aşa cum se mişcă lucrurile, eu estimez că undeva la finalul anului 2012 s-ar putea epuiza plafonul. În orice caz nu spre 2013. Dar, pe fondul acestor norme care sunt restrictive pentru alternativele unora de a accesa credite ipotecare, s-ar putea ca revină mai mulţi către <Prima Casă>, inclusiv cei cu venituri mai mari şi atunci plafonul să se consume mai repede. S-ar putea să se reducă cu câteva luni, în sensul că dacă astăzi primim în medie 100-110 dosare, cel puţin în primele trei-patru luni după eventualitatea aprobării normelor să crească la 180-200 de dosare, după care să revină la normal", a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Creditele de consum ar putea fi acordate pe o perioadă de cel mult cinci ani, iar solicitanţii trebuie să aducă garanţii de cel puţin 133% din valoarea împrumutului, potrivit unui proiect de regulament privind creditele destinate persoanelor fizice, publicat marţi pe pagina de internet a BNR. Totodată, pentru finanţările imobiliare în euro solicitanţii vor avea nevoie de un avans de cel puţin 30%, de 15% în cazul celor în lei şi de 40% în cazul finanţărilor în alte monede străine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CITITOR
12 Sep 2011

Domnul Presedinte Aurel Saramet ? Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii ? Oameni si entitati (ale statului !) care (cred) ca merita multa atentie. Mult mai multa atentie !

Adauga un comentariu

Random image