2018-12-12 05:03


Scandalul emisiilor lasă urme. Grupul Volkswagen ar putea vinde „unele părți din afacere”

 |  18:55
Scandalul emisiilor lasă urme. Grupul Volkswagen ar putea vinde „unele părți din afacere”

Volkswagen ar putea fi nevoit să vândă „unele părți ale afacerii” pentru a supraviețui în urma efectelor scandalului emisiilor, a declarat, miercuri, Arndt Ellinghorst, șeful diviziei de cercetare al companiei de investiții Evercore, transmit BBC și Reuters, citate de Agerpres.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Arndt Ellinghorst a apreciat că ultimele evoluții ale scandalului sunt pozitive deoarece grupul VW a dezvăluit existența celor aproximativ 800.000 de mașini la care a fost subestimat consumul de combustibil și nu autoritățile de reglementare.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor vor ajunge probabil la aproximativ 28 miliarde de euro și de aceea grupul va trebui să vândă „unele părți ale afacerii”, a explicat Arndt Ellinghorst. Volkswagen ar putea fi nevoit să pună deoparte o sumă mai mare față de de provizioanele de 6,5 miliarde de euro alocate până acum pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării, dacă sunt afectate vânzările de mașini, a avertizat și directorul general al producătorului auto german, Matthias Mueller.

Dar numai în SUA amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. VW ar putea primi amenzi și în Germania, Coreea de Sud și în alte state, după finalizarea investigațiilor autorităților de reglementare.

Luni, noi acuzații au fost lansate de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA), conform cărora grupul german ar fi instalat softul care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale la 10.000 de vehicule cu motoare de trei litri și șase cilindri, ale brandurilor VW, Audi și Porsche, vândute începând din 2014 pe piața americană. Miercuri, la Bursa de la Frankfurt, acțiunile VW au scăzut cu 8%, la 102,05 euro. De la începutul scandalului emisiilor, în 18 octombrie, VW a pierdut aproape 24 miliarde de euro din capitalizarea bursieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: scandal, emisii, volkswagen, vinde
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...