2018-05-24 20:48


SCUMPIRI ÎN LANŢ după creşterea accizei la carburant

 |  09:38
SCUMPIRI ÎN LANŢ după creşterea accizei la carburant

Laptele si mobila sunt primele care se scumpesc in eventualitatea unei cresteri a accizei la carburant, dupa cum a declarat la RFI preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP) Valeriu Steriu.

Deputatul PMP se arată îngrijorat de intenţia Guvernului de a creşte accizele la carburanţi: "O privesc cu foarte mare îngrijorare. Am văzut imediat şi reacţia BNR, spunând că ar urma o inflaţie, pe care România a reuşit într-un fel sau altul să o stopeze în ultimii ani. Ca fost preşedinte de patronat în industria alimentară, ştiu că o modificare a carburanţilor duce la modificări în cascadă, pe tot lanţul şi mă refer în primul rând la produsele alimentare".

Valeriu Steriu spune că vor exista scumpiri în lanţ: "Am văzut intervenţia preşedintelui Senatului, spunând că nu va avea impact, că nu se va simţi. Evident, probabil că la salariul dânsului nu se va simţi, dar vă asigur că la cetăţeanul de rând se simte în buzunar orice leu majorat pe carburanţi. Vă dau un exemplu: ştiu foarte bine calculele din industria laptelui, unde orice majorare cu 10% a carburanţilor ducea la o creştere de până la cinci procente la orice produs lactat. Or aceste aspecte nu se întâlnesc la carburanţi doar pe o industrie, merg în lanţ pe tot. Şi mobila se va scumpi şi orice tip de lucrare. Corelat cu ce s-a întâmplat în ultimele luni, scăparea de sub control a preţului energiei electrice, mi-e teamă că Guvernul nu va genera doar inflaţie, dar va genera o scădere vizibilă a costului populaţiei şi acest lucru vine după nişte promisiuni cu totul diferite în campania electorală, prin care şi-au cucerit dreptul de a asigura puterea".

Ministerul de Finanţe intenţionează să modifice Codul Fiscal şi să majoreze accizele carburanţilor de la 1 septembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-10

TAGURI: scumpiri, crestere, acciza, carburant

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FOST CONSTANTEAN
14 Aug 2017

Hai la vot. Cei care "noua ce ne da" vor fi cei mai multumiti; ati primit noi facturi la electricitate (fata lui tudose e in domeniu), veti primi la benzina (multi mafioti), la alimente, la carne (apropo la porci este fiul pacaliciului cu mustata); Deci, O sa va dea la toti numai facturi noi; si inca nu a venit iarna; hai la vot (si votati cum va zice si popa ca si el e in gasca lor). Chestia este dura ca nici nu aveti cu cine vota; asa zisa opozitie este un rahat in frunte cu traienica, fostul meu coleg, devenit peste noapte aparatorul puscariasilor (selor) , a se citi nuti puti &familia, mai ceva decat psd.
Random imageUltimele stiriApa Nova