2019-03-26 00:23


Se caută investitori pentru Aeroportul Bucureşti Sud

 |  19:21
Se caută investitori pentru Aeroportul Bucureşti Sud

Construcţia Aeroportului Internaţional Bucureşti Sud ar putea fi finalizată la jumătatea anului 2014, investiţia totală fiind estimată la circa 200-220 milioane de euro, a anunţat Gheorghe Răcaru, director de strategie şi dezvoltare al grupului de firme Romstrade. Răcaru a precizat, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu două săptămâni compania Infra Group, având ca asociaţi Romstrade şi Blue Air, a semnat un contract de consultanţă financiară cu Lufthansa Consulting pentru proiectul noului aeroport ce va fi construit la 20 km sud de Capitală. Aeroportul privat va fi dezvoltat pe o suprafaţă de peste 255 de hectare la Adunaţii Copăceni, în judeţul Giurgiu.

Potrivit lui Gheorghe Răcaru, în 4-5 luni, Infra Group ar putea primi autorizaţia de construcţie de la Primăria Adunaţii Copăceni, astfel că la finele anului în curs ar putea demara construcţia aeroportului. Proiectul poate fi finalizat la 30 de luni de la data obţinerii autorizaţiei de construcţie.

În ceea ce priveşte sursele de finanţare, Răcaru a precizat că, după ce se va finaliza modelul financiar, vor fi căutaţi investitori. „Din punctul de vedere al structurii investiţionale pentru aeroportul respectiv, suntem deschişi la orice structură, indiferent că banii vor veni de la instituţii financiare cum ar fi BERD sau BEI sau alte instituţii financiare, să zicem cu caracter statal sau comunitar, dar şi către alte instrumente financiare sau instituţii financiare precum fonduri de pensii sau de investiţii. Nu neglijăm nici participarea investiţională individuală sau a unor companii care nu sunt implicate în activitatea aeronautică. În general, dorim să păstrăm controlul la pachetul de acţiuni, deci ce este peste 50% putem accepta orice structură”, a precizat Răcaru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-09-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...