2018-12-12 05:32


Se înmulţesc ţepele date de asigurătorii auto

 |  21:00
Se înmulţesc ţepele date de asigurătorii auto

Deşi în ultimul an au înregistrat pierderi, în pofida creşterii valorii poliţelor RCA şi CASCO, firmele de asigurări din România continuă să-şi nemulţumească şi chiar să-şi înşele clienţii.

Cu poliţa RCA într-o mână şi o plângere în cealaltă, zeci de şoferi se lovesc zilnic de nepăsarea angajaţilor firmelor de asigurări. Mulţi şoferi se plâng că au avut ghinionul să fie loviţi în trafic, iar când au apelat la firma de asigurări pentru despăgubire, au fost refuzaţi pe motiv că asigurătorul nu consideră că a avut loc un accident. Mai mult, unele firme refuză plata unor despăgubiri chiar dacă acestea sunt înscrise în contract. Este cazul firmei de asigurări Carpatica, aceasta refuzând să-i despăgubească pemai mulţi şoferi care au fost prinşi într-un carambol. Trei maşini s-au lovit în lanţ. Un şofer nu a frânat la timp şi a oprit într-un autoturism care, la rândul lui, a intrat în cel din faţă. Poliţia a făcut o cercetare la faţa locului, iar nevinovaţii au primit asigurarea obligatorie a celui care i-a lăsat pietoni. Când să îşi primească banii pe reparaţii de la compania de asigurări Carpatica, li s-a comunicat că cererea a fost respinsă. Răspunsul companiei de asigurare a fost: „Nu corespund avariile, accidentul nu s-a petrecut aşa”.

BCR Asigurări, prima în topul plângerilor

În cazul BCR Asigurări, situaţia este cu adevărat îngrijorătoare. Sute de clienţi ai asigurătorului se plâng că le-a fost refuzată plata despăgubirilor din diverse motive. De altfel, societatea este prima în „topul” lipsei de profesionalism cu privire la modul de comunicare cu clienţii. Un client povesteşte cum i-a sugerat unui director să folosească e-mail-ul pentru a reduce timpul de reacţie pentru trimiterea constatărilor şi reconstatărilor. I s-a răspuns că „acest sistem este neprofesional”. Un alt client al BCR Asigurări acuză dezinteresul angajaţilor în privinţa plăţilor. „Mă duc în service, cei de acolo trimit devizul de plată la BCR şi aştept... Şi aştept… După două săptămâni, cât zic ei că e perioada maximă, tot nimic. Şi asta pentru o reparaţie care costă 200 de lei. Dau o mulţime de telefoane la BCR Daune… nu răspunde nimeni, încerc să dau de vreun director ceva… nimic. În fine, reuşesc să dau de nenea inspector, şi îmi spune să mai  aştept… că trebuie să vină acceptul de plată… Mai aştept… şi tot degeaba…”

Maşina arsă, depusă în faţa firmei de asigurări  

În luna martie a acestui an, un ploieştean căruia i s-a refuzat despăgubirea după ce i-a ars maşina de lux s-a hotărât să protesteze într-un mod inedit. El a „plantat” epava în faţa sediului Astra Asigurări. Pe capota maşinii incendiate, prahoveanul a pus o pancartă, ca să vadă toţi trecătorii că firma cu pricina nu plăteşte dauna. Autoturismul a fost cuprins de flăcări în luna octombrie anul trecut, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, după cum au spus la acea vreme pompierii. Proprietarul avea poliţă CASCO.

CSA nu ia nici o măsură împotriva abuzurilor

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), singura autoritate împuternicită prin lege să autorizeze, supravegheze şi să verifice asigurătorii şi intermediarii în asigurări din România, nu ia nici o măsură cu privire la aceste abuzuri. Clienţii se plâng că, pe lângă faptul că perioada de aşteptare pentru accesarea plângerii de către CSA este de 30 de zile, instituţia nu ia nici o măsură în favoarea păgubiţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RANGAM BIRO
22 Aug 2011

Carpatica, BCR, ASTRA....hihihihi. Pai de Allianz Tiriac n-ati auzit? Cea mai mare frauda fiscala din Romania, facuta de "Patriarh" si acoperita de "Doamna" asigurarilor si "Regina" fiscalitatii. Acu' ca suntem (Allianz Tiriac) in control de fond de vreo 20 de zile va multumim domn' ziarist ca nu ne-ati pomenit. Rezervati pentru un articol de prima pagina. O regina ne-a promis 2-3 dosare penale. Vine toamna si numaram cu totii bobocii si bratarile!
DINU PATRICIU
23 Aug 2011

Imi voi face si eu firma de asigurari in Romania.Vad ca aici, daca incasezi banii fraierilor, pardon, clientilor si nu platesti despagubiri nu patesti nimic.Pai, asta da afacere!Merita sa investesc.Fratele Carabulea ( Carpatica ) si Varu' Adamescu ( Astra ) au garantat ca daca dai comisionul la CSA, nu mai ai probleme!Cred ca prin magazinele Mic.Ro am sa fac si eu smecheria asta.Multumim de pont!Va pupa, DP.
PUTUROASA TONCESCU
23 Aug 2011

Toate manglele din asigurari se fac cu COMPLICITATEA ANGELEI TONCESCU - PRESEDINTE AL CSA.Ea este "REGINA" in Asigurari care colecteaza banii dati de firmele tepare din Romania ca sa poata trage in continuare tepe asiguratilor fara sa intervina nimeni pt ei.ANPC-ul spune ca nu e de competenta lor, iar CSA-ul atunci cand vrea sa iti raspunda, iti spune ca Asigurarea este un contract intre parti si te trimite in instanta.In instanta astepti 3,5 ani sa iti primesti banii, daca ai un avocat bun, timp, nervi si bani.CSA-ul este o INSTITUTIE CARE NU FUNCTIONEAZA! In septembrie, daca mai indrazneste sa candideze puturoasa de Toncescu, o asigur pe aceasta cale ca nu va mai putea sa isi negocieze libertatea cu toti banii ei si ai lui Adamescu ( Astra Asigurari ).
BOC
23 Aug 2011

Sunt de acord ca Astra, alaturi de Carpatica sunt cei mai mari ticalosi.Iti iau banii cu zambetul pe buze, spunand ca ei sunt cei mai seriosi si iti platesc dauna in caz de accident.Cand ai un accident, isi arata de fapt adevarata fata:neseriosi, mincinosi, spagari etc. Feriti-va de ei!Despre BCR Asigurari, am asigurare la ei si nu am avut probleme ( am avut un singur dosar pe CASCO in noiembrie 2010 ) si au platit fara probleme.
BARNA - COMISIA BUGET- FINANTE
23 Aug 2011

O astept cu nerbdare pe Angela Toncesu la audieri sa ii pun cateva intrebari.Am primit niste documente grele pt dansa.Dupa aceea nu are decat sa o ia DNA-ul si sa o faca colega cu Ana Maria Vlas.
BUYA-KA
23 Aug 2011

Astazi era mare forfota la CSA.Erau numai masini de bugetari parcate: Porsche, X6, Audi A6, Q7, Range Rover.Smecherii sunt cei care lucreaza "la stat" si trag tepe, iar fraierii suntem cei care muncim la "privat" si platim taxe si impozite.CSA-ul este tatucul firmelor de asigurari din Romania.La ei spaga se masoara in milioane de euro si se cotizeaza trimestrial.Stia bine Daniela Popa de la PC de ce renunta sa fie Vicepresedinte al Camerei Deputatilor ( al 5-lea om in stat ) si sa devina un simplu membru in cadrul CSA.Ce bani se fac la CSA....multi dintre noi nu stim sa ii numaram...
Random imageUltimele stiri


loading...