2017-01-19 09:04

ECONOMIE


Se înmulţesc ţepele date de asigurătorii auto

 |  21:00
Se înmulţesc ţepele date de asigurătorii auto

Deşi în ultimul an au înregistrat pierderi, în pofida creşterii valorii poliţelor RCA şi CASCO, firmele de asigurări din România continuă să-şi nemulţumească şi chiar să-şi înşele clienţii.

Cu poliţa RCA într-o mână şi o plângere în cealaltă, zeci de şoferi se lovesc zilnic de nepăsarea angajaţilor firmelor de asigurări. Mulţi şoferi se plâng că au avut ghinionul să fie loviţi în trafic, iar când au apelat la firma de asigurări pentru despăgubire, au fost refuzaţi pe motiv că asigurătorul nu consideră că a avut loc un accident. Mai mult, unele firme refuză plata unor despăgubiri chiar dacă acestea sunt înscrise în contract. Este cazul firmei de asigurări Carpatica, aceasta refuzând să-i despăgubească pemai mulţi şoferi care au fost prinşi într-un carambol. Trei maşini s-au lovit în lanţ. Un şofer nu a frânat la timp şi a oprit într-un autoturism care, la rândul lui, a intrat în cel din faţă. Poliţia a făcut o cercetare la faţa locului, iar nevinovaţii au primit asigurarea obligatorie a celui care i-a lăsat pietoni. Când să îşi primească banii pe reparaţii de la compania de asigurări Carpatica, li s-a comunicat că cererea a fost respinsă. Răspunsul companiei de asigurare a fost: „Nu corespund avariile, accidentul nu s-a petrecut aşa”.

BCR Asigurări, prima în topul plângerilor

În cazul BCR Asigurări, situaţia este cu adevărat îngrijorătoare. Sute de clienţi ai asigurătorului se plâng că le-a fost refuzată plata despăgubirilor din diverse motive. De altfel, societatea este prima în „topul” lipsei de profesionalism cu privire la modul de comunicare cu clienţii. Un client povesteşte cum i-a sugerat unui director să folosească e-mail-ul pentru a reduce timpul de reacţie pentru trimiterea constatărilor şi reconstatărilor. I s-a răspuns că „acest sistem este neprofesional”. Un alt client al BCR Asigurări acuză dezinteresul angajaţilor în privinţa plăţilor. „Mă duc în service, cei de acolo trimit devizul de plată la BCR şi aştept... Şi aştept… După două săptămâni, cât zic ei că e perioada maximă, tot nimic. Şi asta pentru o reparaţie care costă 200 de lei. Dau o mulţime de telefoane la BCR Daune… nu răspunde nimeni, încerc să dau de vreun director ceva… nimic. În fine, reuşesc să dau de nenea inspector, şi îmi spune să mai  aştept… că trebuie să vină acceptul de plată… Mai aştept… şi tot degeaba…”

Maşina arsă, depusă în faţa firmei de asigurări  

În luna martie a acestui an, un ploieştean căruia i s-a refuzat despăgubirea după ce i-a ars maşina de lux s-a hotărât să protesteze într-un mod inedit. El a „plantat” epava în faţa sediului Astra Asigurări. Pe capota maşinii incendiate, prahoveanul a pus o pancartă, ca să vadă toţi trecătorii că firma cu pricina nu plăteşte dauna. Autoturismul a fost cuprins de flăcări în luna octombrie anul trecut, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, după cum au spus la acea vreme pompierii. Proprietarul avea poliţă CASCO.

CSA nu ia nici o măsură împotriva abuzurilor

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), singura autoritate împuternicită prin lege să autorizeze, supravegheze şi să verifice asigurătorii şi intermediarii în asigurări din România, nu ia nici o măsură cu privire la aceste abuzuri. Clienţii se plâng că, pe lângă faptul că perioada de aşteptare pentru accesarea plângerii de către CSA este de 30 de zile, instituţia nu ia nici o măsură în favoarea păgubiţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

RANGAM BIRO
22 Aug 2011

Carpatica, BCR, ASTRA.... hihihihi. Pai de Allian z Tiriac n-ati auzit? Cea mai mare frauda fiscala din Romania, facuta de "P atriarh" si acoperita de "Doamna" asigurarilor si "Regina" fiscalitatii. Ac u' ca suntem (Allianz Tir iac) in control de fond d e vreo 20 de zile va mult umim domn' ziarist ca nu ne-ati pomenit. Rezervati pentru un articol de pri ma pagina. O regina ne-a promis 2-3 dosare penale. Vine toamna si numaram cu totii bobocii si brata rile!
DINU PATRICIU
23 Aug 2011

Imi voi face si eu firma de asigurari in Romania.V ad ca aici, daca incasezi banii fraierilor, pardon , clientilor si nu plates ti despagubiri nu patesti nimic.Pai, asta da aface re!Merita sa investesc.Fr atele Carabulea ( Carpati ca ) si Varu' Adamescu ( Astra ) au garantat ca da ca dai comisionul la CSA, nu mai ai probleme!Cred ca prin magazinele Mic.Ro am sa fac si eu smecheri a asta.Multumim de pont!V a pupa, DP.
PUTUROASA TONCESCU
23 Aug 2011

Toate manglele din asigur ari se fac cu COMPLICITAT EA ANGELEI TONCESCU - PRE SEDINTE AL CSA.Ea este "R EGINA" in Asigurari care colecteaza banii dati de firmele tepare din Romani a ca sa poata trage in co ntinuare tepe asiguratilo r fara sa intervina nimen i pt ei.ANPC-ul spune ca nu e de competenta lor, i ar CSA-ul atunci cand vre a sa iti raspunda, iti sp une ca Asigurarea este un contract intre parti si te trimite in instanta.In instanta astepti 3,5 ani sa iti primesti banii, d aca ai un avocat bun, tim p, nervi si bani.CSA-ul e ste o INSTITUTIE CARE NU FUNCTIONEAZA! In septembr ie, daca mai indrazneste sa candideze puturoasa de Toncescu, o asigur pe ac easta cale ca nu va mai p utea sa isi negocieze lib ertatea cu toti banii ei si ai lui Adamescu ( Astr a Asigurari ).
BOC
23 Aug 2011

Sunt de acord ca Astra, a laturi de Carpatica sunt cei mai mari ticalosi.Iti iau banii cu zambetul pe buze, spunand ca ei sunt cei mai seriosi si iti p latesc dauna in caz de ac cident.Cand ai un acciden t, isi arata de fapt adev arata fata:neseriosi, min cinosi, spagari etc. Feri ti-va de ei!Despre BCR As igurari, am asigurare la ei si nu am avut probleme ( am avut un singur dosa r pe CASCO in noiembrie 2 010 ) si au platit fara p robleme.
BARNA - COMISIA BUGET- FINANTE
23 Aug 2011

O astept cu nerbdare pe A ngela Toncesu la audieri sa ii pun cateva intrebar i.Am primit niste documen te grele pt dansa.Dupa ac eea nu are decat sa o ia DNA-ul si sa o faca coleg a cu Ana Maria Vlas.
BUYA-KA
23 Aug 2011

Astazi era mare forfota l a CSA.Erau numai masini d e bugetari parcate: Porsc he, X6, Audi A6, Q7, Rang e Rover.Smecherii sunt ce i care lucreaza "la stat" si trag tepe, iar fraier ii suntem cei care muncim la "privat" si platim ta xe si impozite.CSA-ul est e tatucul firmelor de asi gurari din Romania.La ei spaga se masoara in milio ane de euro si se cotizea za trimestrial.Stia bine Daniela Popa de la PC de ce renunta sa fie Vicepre sedinte al Camerei Deputa tilor ( al 5-lea om in st at ) si sa devina un simp lu membru in cadrul CSA.C e bani se fac la CSA....m ulti dintre noi nu stim s a ii numaram...

Adauga un comentariu

Random image