2016-10-28 03:45

ECONOMIE


Se nasc companiile energetice

 |  19:25

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a publicat proiectele de hotărâre prin care se înfiinţează Complexurile Energetice Hunedoara şi Oltenia. Autorităţile au decis crearea acestor megastructuri pentru „asigurarea, în condiţii de sustenabilitate, siguranţă, competitivitate şi suportabilitate a preţului, a accesului la reţea pentru toţi consumatorii de energie din România”.

CE Oltenia va avea în componenţă, pe lângă Complexurile Energetice Craiova, Rovinari şi Turceni, şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), care vor dispărea. În schimb, CE Hunedoara va avea în componenţă Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni, fără Compania Naţională a Huilei, ce furnizează materia primă pentru cele două termocentrale. Dacă activitatea la SNLO merge bine, CNH este cotată unul dintre principalii datornici la bugetele statului. Potrivit proiectelor de HG, noile societăţi vor prelua toate drepturile şi obligaţiile companiilor sale, inclusive datoriile.

Important este faptul că, prin înfiinţarea acestei noi companii, nu se ajunge la disponibilizări de personal; rămâne deschisă posibilitatea prin programele de restructurare ce vor urma, fiind preconizate şi închideri operaţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

TAGURI: Ministerul Economiei, Hunedoara, OlteniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

După rușinea de la Paris, Ministerul Economiei își numără “succesurile” Fără să se refere deloc la scandalul participării jalnice a României la SIALParis, unul din... 24 Oct 2016 | (0)
CE Oltenia nu mai are cărbune nici pentru propriile termocentrale Foştii şefi, dar şi liderii de sindicat de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul din cei... 11 Oct 2016 | (0)