2017-01-19 04:29

ECONOMIE


Sectorul construcţiei de nave în România a crescut cu 40% în 2010

 |  18:21
Sectorul construcţiei de nave în România a crescut cu 40% în 2010

Sectorul construcţiei de nave în România a crescut în 2010 cu circa 40%, comparativ cu anul 2009, de la 800 milioane de euro la 1,1 miliarde de euro, circa 98% din producţie fiind destinată exportului, potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). MECMA şi Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine au sprijinit participarea Asociaţiei Naţionale a Constructorilor de Nave din România (ANCONAV) la cele mai importante târguri internaţionale de profil, aducând companiilor româneşti din industria de construcţii navale un număr important de contracte de export semnate inclusiv pentru anii 2012 şi 2013.

Astfel, în cadrul târgului Europort de la Rotterdam de la începutul acestei luni au fost semnate contracte de export în valoare de circa 60 de milioane de euro şi, de asemenea, angajamente de export de încă 50 milioane de euro pentru construcţii corpuri de nave, nave pentru dragare, precum si echipamente navale pentru clienţi din diverse ţări.

În luna martie a.c., participarea firmelor româneşti din domeniu la târgul Europort - Istanbul a adus semnarea unor contracte în valoare de circa 10 milioane euro în timpul târgului şi de peste 15 milioane euro în urma contactelor stabilite pe perioada acestuia.

De asemenea, în cadrul târgului Nor-Shipping - Oslodin luna mai a.c., au fost semnate contracte de export de peste 200 milioane euro. Operaţiunile comerciale rezultate în urma participării firmelor româneşti la târgurile internaţionale pentru produse ale industriei navale au contribuit la creşterea exporturilor româneşti, în acelaşi timp fiind identificate noi oportunităţi de atragere a investiţiilor în sectorul naval.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image