2018-12-10 20:28


Sectorul eolian va crea 6.000 de joburi anul viitor

 |  14:01
Sectorul eolian va crea 6.000 de joburi anul viitor

Sectorul eolian din România are potenţialul de a atrage investiţii de peste cinci miliarde de euro, până în 2013, pentru un total de 3.000 MW instalaţi, ceea ce va presupune crearea a peste 6.000 de noi locuri de muncă, spun oficialii Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA).

De asemenea, Asociaţia Română pentru Energie Eoliană salută aprobarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă, care cuprinde amendamentele Legii 220/2008 privind schema de sprijin în domeniul energiei regenerabile, în conformitate cu decizia Comisiei Europene.

“Ne angajăm să continuăm încurajarea investiţiilor în domeniul regenerabilelor, sector care va ajuta economia locală să depăşească momentele grele, de criză. Energia este un domeniu-cheie pentru economia românească, iar sectorul eolian are potenţialul de a atrage investiţii de peste cinci miliarde de euro, până în 2013, pentru un total de 3.000 MW instalaţi, ceea ce va presupune crearea a peste 6.000 de noi locuri de muncă”, a declarat directorul executiv al RWEA, Dana Duică.

Ordonanţa, publicata miercuri în Monitorul Oficial, completează cadrul legal pentru promovarea energiilor regenerabile, fapt aşteptat de investitorii din energie eoliană de peste doi ani ani. Schema suport a fost aprobată pentru o perioadă de maximum 15 ani, pentru facilităţi noi de producţie şi pentru acele capacităţi care intră pe piaţă înainte de anul 2016.

"În sfârşit, prin acordarea celui de-al doilea certificat verde, schema suport din România se apropie de cele din celelalte ţări ale UE şi crează premisele pentru realizarea ţintelor naţionale de energie verde. Să nu uităm că energia eoliană este, dintre toate energiile verzi, cea mai puţin costisitoare pentru consumatorul român", a adăugat directorul executiv al RWEA.

Aceasta precizează că aprobarea ordonanţei este însă doar un prim pas pentru sector, pe măsură ce piaţa se maturizează, fiind necesare şi alte îmbunătăţiri.

"A pune în funcţiune mii de megawati, care acum sunt doar pe hârtie, ca şi posibile planuri de investiţii, nu va fi în niciun caz un proces uşor”, a continuat Dana Duică, citată de NewsIn.

RWEA a fost înfiinţată în 2008, iar misiunea sa este de a promova beneficiile energiei eoliene, tip de energie care suplineşte sursele clasice de producere a electricităţii. Din RWEA fac parte peste 100 de companii, atât producători şi dezvoltatori de proiecte eoliene, dar şi consultanţi, case de avocatură sau bănci. Companiile membre ale RWEA au investit, până în prezent, peste un miliard de euro în economia autohtonă şi au contribuit la înfiinţarea a circa 2.000 de locuri de muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CONSUMATORUL AUTOHTON
21 Oct 2011

care 6000 locuri de munca? cand TOATE ECHIPAMENTELE sunt aduse din afara..inclusiv BETONUL...mai mult de 10-15 persoane nu sunt necesare pentru activitatea de intretinere si asta la o ferma eoliana..e chiar bataie de joc sa arunce aceste cifre..mai bine spuneti cat are de platit CONSUMATORUL CASNIC pentru aceasta energie si cu cat se imbogatesc acesti avizi investitori pe spinarea noastra.Isi vor recupera investitiile in 5 ani, profitul il duc afara si noi ramanem ca si pana acum cu..BUZUNARELE GOALE....
Random imageUltimele stiri


loading...