2018-11-21 04:00


Şefa FMI şi o misiune a Fondului sunt aşteptate la Bucureşti

 |  18:35
Şefa FMI şi o misiune a Fondului sunt aşteptate la Bucureşti

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, este aşteptată luni, la Bucureşti, aceasta fiind prima sa vizită în România, după numirea în funcţie, în iulie 2011. Premierul Victor Ponta va avea o întrevedere cu oficialul FMI, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

După România, Christine Lagarde va vizita şi Lituania, în 17 - 18 iulie. „În timpul vizitelor, Christine Lagarde se va întâlni cu oficiali şi factori de decizie, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat ai societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale şi provocările care urmează pentru fiecare dintre cele două ţări“, precizează FMI. La Bucureşti, Lagarde va susţine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de creştere economică în regiune.

În ultimii 23 de ani au existat, în România, patru vizite oficiale ale directorilor generali ai FMI, trei dintre acestea fiind efectuate în perioada 1990 - 1996 de Michel Camdessus, iar în 2010 a fost în vizită Dominique Strauss-Kahn.

Vizita lui Christine Lagarde vine după ce România a încheiat cu succes Acordul cu FMI. Pe de altă parte, o misiune a Fondului vine la Bucureşti pe 17 iulie pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România, imediat după vizita directorului general al Fondului, din perioada 15-16 iulie. Şeful misiunii va fi Andrea Schaechter, care îl va înlocui pe Erik de Vrijer, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-14

TAGURI: FMI, misiune, Christine, Lagarde, vizita, acord
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...