2018-12-16 11:08


Şefii Fondul Proprietatea cer listarea secundară

 |  15:28
Şefii Fondul Proprietatea cer listarea secundară

Listarea secundară a Fondului Proprietatea (FP) nu ar fi doar un pas semnificativ făcut înainte pentru dezvoltarea Fondului şi în interesul pe termen lung al acţionarilor, dar ar fi şi un reper major în dezvoltarea pieţei de capital româneşti, se arată într-un raport transmis Bursei. „Convingerea managerului Fondului (Franklin Templeton, n.r.) este că listarea secundară nu ar fi doar un pas semnificativ făcut înainte pentru dezvoltarea Fondului şi în interesul pe termen lung al acţionarilor, dar, de asemenea, ar fi un reper major în dezvoltarea pieţei de capital româneşti.

Aceasta va construi o poartă de acces la un schimb important în această regiune şi va atrage atenţia analiştilor şi investitorilor instituţionali asupra Fondului, fiind reflectată, de asemenea, asupra companiilor din portofoliul Fondului şi asupra altor emitenţi români. În consecinţă, managerul Fondului va continua să lucreze îndeaproape cu toate părţile interesate, în vederea obţinerii unui progres atât din punct de vedere tehnologic, cât şi în ceea ce priveşte practicile de piaţă necesare pentru a face posibilă listarea secundară”, se spune în raportul citat de NewsIn. În document se mai precizează că, „în lu celor prezentate anterior, este posibilă revizuirea estimării iniţiale a proiectului listarii secundare şi prezentarea acţionarilor a unei estimări actualizate în viitorul apropiat”.

Totodată, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor a Fondului Proprietatea,  menţionează că a făcut raportul pentru a asigura că toţi acţionarii sunt informaţi în mod egal despre stadiul actual al pregătirii propunerii de listare secundară a Fondului la Bursa de Valori Varşovia (BVV).

„Urmare a recomandării noastre iniţiale de listare secundară la BVV, managerul Fondului a avut întâlniri cu numeroase bănci de investiţii interesate în pregătirea tranzacţiei, cu instituţiile de supraveghere din România şi din Polonia şi cu depozitarii centrali din Bucureşti şi Varşovia”, se precizează în raport.

Reprezentanţii FP arată că, având în vedere intenţia de a combina listarea secundară cu oferirea a până în 10 procente din acţiunile existente ale Fondului, au luat în considerare diverse metode de a acumula acţiuni în vederea oferirii acestora, inclusiv achiziţionarea de acţiuni prin ofertă publică de cumpărare, răscumpărare sau alte mijloace. Argumentele fiecărei metode au fost discutate cu băncile de investiţii şi cu instituţiile de supraveghere din România şi Polonia.

„Fezabilitatea acestor metode depinde de interpretarea câtorva aspecte din legile şi regulamentele româneşti care nu au fost pe larg puse în aplicare în practică, datorită stadiului de dezvoltare a pieţei româneşti. În consecinţă, am prezentat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) o serie de exemple teoretice şi posibile interpretări ale acestor aspecte, bazate pe experienţa noastră şi practica din alte pieţe de capital din Uniunea Europeana. Din răspunsul iniţial al CNVM se pare că există mai multe obstacole potenţiale decât am avut în vedere, dar discuţiile sunt deschise şi noi ne menţinem angajamentul de a lucra cu CNVM pentru a ajunge la un rezultat constructiv care va conduce la evoluţii ulterioare pentru piaţa românească”, se mai arată în raport.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...