2017-01-19 00:11

ECONOMIE


Şeful FMI: Euro va supravieţui anului 2012!

 |  14:40
Şeful FMI: Euro va supravieţui anului 2012!

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a dat asigurări că moneda euro va supravieţui dincolo de anul 2012, în pofida crizei datoriilor de stat.

"Va fi anul 2012 sfârşitul monedei euro? Mă îndoiesc serios. Este o monedă tânără, şi în acelaşi timp una solidă. Există în zona euro, dar nu în legătură directă cu moneda, presiuni serioase şi probleme privind datoria de stat, soliditatea sistemului bancar, care sunt în curs de soluţionare. Însă moneda însăşi nu va dispărea în 2012, nici o şansă", a afirmat Lagarde, aflată în vizită în Africa de Sud, într-o întâlnire cu presa.

Liderii europeni au convocat un nou summit pentru sfârşitul acestei luni, unde vor încerca din nou să stabilească un plan concret de soluţionare a crizei datoriilor de stat, care a intrat în al treilea an şi ameninţă supravieţuirea monedei unice la 10 ani de când a intrat în circulaţie. Lagarde, aflată în primul turneu în Africa de când a preluat şefia FMI, a reiterat că fondul va revizui în sens negativ prognoza de creştere economică mondială pentru 2012, în prezent de plus 4%. Pieţele emergente au fost afectate serios de aversiunea la risc declanşată la nivel global în 2011 de criza datoriilor de stat. În Africa de Sud, randul s-a depreciat anul trecut cu aproape 23%. Ministrul sud-african al Finanţelor, Pravin Gordhan, a declarat că este nevoie de noi acţiuni globale pentru a combate volatilitatea valutară generată de criza din zona euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: FMI, Euro, Lagarde, datorii de statComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image