2017-01-17 23:30

ECONOMIE


Selecţie finalizată. Consorţiul condus de Astaldi va construi Magistrala 5 de metrou

 |  16:58
Selecţie finalizată. Consorţiul condus de Astaldi va construi Magistrala 5 de metrou

Metrorexa selectat consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şiAB Construct (România) pentru a construi tronsonul de metrou RâulDoamnei-Haşdeu (Magistrala 5), la un preţ de 215 milioane de euro şi o duratăde execuţie de 25 de luni. Firma Aktor din Grecia a contestat, însă, licitaţia.

"Am selectat consorţiul condus deAstaldi, însă Aktor a depus la Consiliul Naţional de Soluţionare aContestaţiilor două contestaţii semnate în numele său de două case de avocaturădiferite. Pe lângă deficienţele de la oferta tehnică, Aktor a schimbat peparcursul licitaţiei şi oferta financiară, lucru nepermis de legislaţiaromânească. Am transmis Consiliului punctul nostru de vedere, dar nu ştiu când valua o decizie", au declarat surse din Metrorex, citate de Mediafax. Informaţiaa fost confirmată de grupul italian, care are o participaţie de 39% în cadrulconsorţiului. Astaldi precizează că lucrările ar putea începe în a douajumătate a anului.

Pe lângă oferta asocierii condusă de Astaldiau mai depus oferte consorţiul Dogus (Turcia) - Gulermak (Turcia) – Moscovskii -Metrostroi (Rusia) - Salini (Italia) - 1,076 miliarde lei şi un timp deexecuţie de 22 de luni, asociereaformată din Strabag (Austria) şi Straco Grup (România) - 1,94 miliarde lei şiun timp de execuţie de 30 de luni şi grupul elen Aktor - 1,009 miliarde lei, cuun timp de execuţie de 25 de luni. Preţurile nu includ TVA.

Construcţia magistralei de metrou va fifinanţată de la buget şi de Banca Europeană de Investiţii.

În prima fază a licitaţiei au depus oferte 18consorţii şi firme, din care s-au precalificat şase, pentru ca la sfârşit doarpatru asocieri să depună ofertele finale.

Aktor a câştigat anul trecut, împreună cugrupul francez Vinci, construcţia în concesiune a tronsonului de autostradăComarnic-Braşov, consorţiul renunţând însă la contract. Potrivit grupuluiEllaktor, din care face parte compania de construcţii Aktor, contractul învaloare de 1,5 miliarde euro a fost anulat deoarece statul român nu a acceptatanumite clauze, situaţie care a condus la imposibilitatea de a obţinefinanţare.

Compania Astaldi este prezentă în 23 de ţări.În România, constructorul italian este implicat în mai multe proiecteimportante, printre acestea numărându-se Pasajul Basarab din Bucureşti şiStadionul Naţional din cadrul Complexului “Lia Manoliu” din Capitală.

Secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu va avea nouăstaţii, respectiv Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei,Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image