2018-12-17 00:15


Senatul a adoptat anularea a 102 taxe nefiscale

 |  18:00
Senatul a adoptat anularea a 102 taxe nefiscale

Senatul a adoptat propunerea legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PSD, printre care și Liviu Dragnea, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, după ce, în cursul aceleiași după-amieze, propunerea a fost dezbătută în Comisia de buget și a primit raport favorabil.

”Principala problemă pe care o au românii este numărul diabolic de mare de taxe pe care românii trebuie să le plătească. Multe taxe nu acoperă prin valoarea lor costurile, arată lipsa de încredere a statului în cetățeni, intenția de a-i umili. Astăzi, ghișeul este un loc al umilinței. Românii mai au nevoie de un concediu pentru a-și putea programa să plătească aceste taxe, inventate de-a lungul anului. Putem reduce o mare parte din birocrație, prin eliminarea acestor taxe”, a declarat Liviu Dragnea, în timp ce își susținea propunerea legislativă în plenul Senatului.

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a acuzat rapiditatea cu care a trecut propunerea legislativă prin Senat și a cerut supunerea propunerii în dezbatere publică pentru un termen de 30 de zile.

”După 3 ani și jumătate de guvernare Ponta, PSD a găsit soluția pentru România. O soluție liberală, scăderea taxelor. Problema PNL este că PSD, fiind un partid de stânga, nu a înțeles metoda de implementare a scăderii acestor taxe. (...) Vă propunem să lăsăm legea 30 de zile în dezbatere publică. Comisia să o dezbată serios, apoi să venim cu ea în plen”, a spus Atanasiu.

Propunerea lui Atanasiu a fost susținută în plen și de liderul senatorilor PNL, Ion Popa, în caz contrar el anunțând că senatorii liberali vor vota împotrivă. Propunerea de amânare a fost respinsă cu 24 de voturi pentru și 83 împotrivă.

Senatorul ALDE Varujan Vosganian a propus adoptarea propunerii în Senat și supunerea dezbaterii publice până când proiectul va fi adoptat și de Camera Deputaților, care este for decizional.

”Faptul că diverse grupuri parlamentare de orientări ideologice diferite vorbesc de valori liberale nu trebuie să ne mire. Într-un anumit fel, suntem cu toții liberali. Salut această armonie în jurul valorilor liberale. Ideea că trebuie să lăsăm o perioadă de timp, mi se pare că, în această speță, e o redundanță și un capriciu politic decât un argument solid. Vă propun să votăm legea în Senat, o trimitem la Camera Deputaților, timp în care e suficient răgaz să o dezbatem public. Să dăm un semnal că ne procupă despovărarea populației de taxe, vă propun să dăm un semnal politic pentru această detaxalizare”, a argumentat Vosganian.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-17

TAGURI: senat, taxe nefiscale, comisia buget, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
23 Oct 2016

De promis e usor. Sa vedem mai intai legile astea in vigoare, si dupa aia le dam si votul. Altfel nu e decat demagogie.
Random imageUltimele stiri


loading...