2017-01-22 01:51

ECONOMIE


Service-urile de „brand”, preferate de majoritatea românilor

 |  18:05

Românii preferă în proporţie de 45% service-urile de marcă şi apreciază mai mult calitatea serviciilor oferite de acestea, în timp ce pentru 28% dintre români primează preţul oferit de service-urile independente, conform studiului realizat de auto.ro şi compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown.

Românii care apelează la un service de marcă apreciază amabilitatea personalului, respectarea termenului promis şi calitatea lucrării efectuate. În schimb, cei care apelează la un service independent sunt mai mulţumiţi de preţul lucrării. 27% dintre români îşi repară singuri maşina.

În topul preferinţelor românilor privind nivelul de satisfacţie faţă de service se află marca Nissan, cu cel mai mare număr de respondenţi foarte mulţumiţi, respectiv 49,7%, urmată de Skoda, cu 48.6% şi Chevrolet, cu 48,4%.

Cele mai frecvente probleme auto întâlnite în ultimul an au fost cele mecanice, în proporţie de 30%, şi cele cu uzura altor componente, 25%. Un procentaj semnnificativ de 35% susţin ca nu au avut nici o problemă cu autoturismul personal în ultimele 12 luni.

Conform analizei furnizate de AutoIndex privind evoluţia preţurilor înregistrate la începutul acestui an pentru mărcile aflate în topul satisfacţiei faţă de service, Chevrolet a înregistrat o scădere de 11,34%, Skoda 8,63% şi KIA 5,62%. Mărcile care au înregistrat cele mai mari creşteri de preţ în service sunt  Audi, cu 9,81% şi BMW, cu 5,43%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26

TAGURI: auto, service, masini, preturi, statisticaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image