2017-01-21 10:38

ECONOMIE


Service-urile nu vor oferi garanţie

 |  21:00
Service-urile nu vor oferi garanţie

Service-urile nu vor oferi garanţie pentru piesele „băgate pe gât” de firmele de asigurări în cazul reparaţiilor auto. Patronii service-urilor spun că, oricum, în prezent, prin metode mai mult sau mai puţin ortodoxe, asigurătorii îi constrâng să folosească piese de proastă calitate, care nu sunt originale. Miercuri, CSA a anunţat că firmele de asigurări pot plăti direct partea din despăgubire aferentă pieselor auto către furnizori.

Directorul Anania Service din Roman, Bogdan Anania, afirmă că a renunţat de mult la contractele cu firmele de asigurări din cauza obligaţiilor impuse de acestea. Anania a subliniat că, de foarte multe ori, asigurătorul poate forţa un service să cumpere piese mai ieftine, pe motiv că manopera se face pe comision. „Dacă piesele nu sunt aduse de noi, nu putem oferi garanţie decât la manoperă. Dar şi în această situaţie tot vor fi probleme. Dacă o piesă adusă din afară se strică, e foarte probabil ca asigurătorul să nu o înlocuiască în baza garanţiei, pe motiv că nu a fost bună manopera. Oricum, asigurătorul, în cazul acesta, a încălcat legea. Prin anumite inginerii, asigurătorul te obligă să utilizezi piese mai de proastă calitate. Din această cauză, service-urile sunt obligate să cumpere piese ieftine, pentru a acoperi cheltuielile manoperei. Din acest motiv, eu nu mai lucrez cu nici o firmă de asigurări”, ne-a declarat Anania.

„Decizia CSA ascunde şi alte interese”

Directorul service-ului Torent din Sebeş, Cristian Opincariu, consideră că e foarte posibil ca în spatele acestei măsuri să existe interese ascunse. „Probabil că aici sunt şi alte interese. Service-urile sunt puse într-o poziţie foarte proastă. Eu, personal, nu am contract cu nici o firmă de asigurări. Am luat această decizie din cauză că asigurătorii impun piese de foarte proastă calitate, care nu sunt originale şi pentru care nu se oferă garanţie. Din această cauză, clientul va avea cel mai mult de suferit, apoi, după o perioadă, service-ul care a făcut lucrarea şi abia la sfârşit, poate, asigurătorul. Asigurătorilor le convine să dea piese de proastă calitate, pentru că nu sunt obligaţi să le garanteze. Probabil că multe service-uri, fiind constrânse de diverse probleme financiare, vor adopta varianta contractelor cu firmele de asigurări, indiferent de condiţii”, ne-a declarat Opincariu.

Şi directorul Asoaciaţiei Societăţilor de Service Independente (ASSAI), Cristian Muntean, afirmă că există asigurători care, în numele clientului, selectează şi achiziţionează cele mai ieftine piese de schimb de pe piaţă, pentru a-şi reduce costurile de despăgubire. „Piesele de schimb sunt cumpărate de asigurător direct pe numele clientului asigurat/păgubit, factura de achiziţie având ca şi cumpărator clientul, fără ca acesta să aibă habar de acest lucru, factura fiind semnată în fals de către altcineva”, ne-a declarat Muntean. Acesta a precizat că ASSAI a sesizat Comisia Europeană, anul trecut, cu privire la aceste abuzuri, iar răspunsul primit de la Executivul european în 30 august 2010 a fost următorul: „În acord cu legislaţia ce reglementează asigurările generale, asigurătorii sunt autorizaţi să practice doar activităţi incidente domeniului de asigurări. Orice altă activitate auxiliară (precum achiziţia de piese de schimb) este astfel interzisă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CONSTANTINESCU
09 Sep 2011

Cei care aduc acele piese ieftine direct cu vaporul din China este societatea Astra Asigurari.Stim cu totii ca piesele chinezesti sunt ieftine si imita originalul, dar calitatea este....Astra Asigurari este cea care cumpara acele piese fara ca clientul sa stie acest lucru.De miercuri, dupa ce voi fi Presedinte la CSA, am un mesaj pt Astra Asigurari:Mustatea, TE RAD!
LORINCZ
09 Sep 2011

Hotii din asigurari cresc rca-ul si casco pana la cer, dar cand e vorba sa iti plateasca reparatiile se dau loviti ca e prea scump, ca stiu ei cat costa si in final ajungi sa iti platesti tot tu reparatia.avem un csa corupt si putred ce trebuie schimbat, dar nu cu oameni din vechiul ADAS!
MELCUL
09 Sep 2011

In aceasta tara suntem jefuiti de catre firmele de asigurari prin grija CSA si a parlamentarilor care numesc oameni santajabili in aceasta functie.Asta e realitatea.
PAGAL
09 Sep 2011

AM MASINA IN SERVICE DE 2 LUNI SI AM REFUZAT DE 2 ORI PIESELE ADUSE LA SERVICE DE CATRE ASTRA.SUNT INCREDIBILI!PE ASIGURARE CASCO SA IMI PUNA PIESE TAIWANEZE?PAI TI VAZUT CUM ARATA O BARA TAIWANEZA?SAU UN FAR?AM RECLAMAT LA RAR SI LA CSA SI ASTEPT RASPUNSUL LOR.NU MA MAI ASIGUR IN VIATA MEA LA ASTRA.
MUSTETEA
11 Sep 2011

Care e problema ca astra aduce piese proaste,cine nu vrea poate sa se asigure la alta companie de asigurari
CRISTI
11 Sep 2011

Nesimitule,problema este ca incalcati legea......pana la urma veti raspunde cumva,dupa ce ca ne dati numai chinezisme nici macar banii pe manopera nu ii dati.
DAN
11 Sep 2011

Sigur ca nu vom da garantie decat pentru manopera atat timp cat suntem obligati sa punem piese made in china,astra este de departe top teapa asiguratori,carpatica are alt sistem,nu livreaza piese proaste dar nici nu va plati vreodata vreun dosar de dauna,fiecare societate are cate o tactica in a nu plati despagubirile,aici nu as baga uniqa si generali care sunt cele mai serioase societati la ora asta.
ALEX GOICEA
11 Sep 2011

De alianz ati auzit ceva?,noi avem un sistem simplu,oferim servicelui un comision de 26% din diferenta rezultata intre valuarea pieselor cumparate de service.mai bine zis daca servicele achizitioneaza piese made in taiwan va castiga dublu decat da ar lua piese originale,asa ca problema este la service nu la alianz,sigur ca am gasit inpreuna cu tata care va venii la csa combinatia perfecta ca sa nu putem fi acuzati....hi,hi,hi
CONSTANTINESCU
11 Sep 2011

Da miercuri vin la csa tata alex,doar alianz isi va mai aduce piese made in taiwan,restul stop....va arat eu smecherie
MUSTATEA
11 Sep 2011

domnilor cititor,daca astra ar incalca legea,ar veni csa si ne ar retrage licienta,asa ca bateti campii cu toti....lucrurile vor ramne asa mai ales daca damna va castiga din nou......legat ca nu platim la timp dosarele este o prostie,nu avem plati mai vechi de 2 ani,voi ce ati vrea sa luati banii la 90 zile?,nu se poate seful meu are nevoie de lichiditati"......si de prosti,reconosc!,
LIVIU
31 Ian 2013

Astra asigurari is niste maimutzoi, mai ales in constanta am facut masina la reprezentanta si miau gresit piesele de 4 ori + ca pe unele le aduce ba sparte ba lipsa cleme, etc PLUS ca NU cumpara piese ORIGINALE pt. masina ta pagubita de retarzii si kamikazii care ii avem langa noi in trafic zilnic!!
LIVIU
31 Ian 2013

Ma scuzati nu am vrut sa zic nimic rau in legatura cu Astra Constanta, Astra Asigurari din Bucuresti ca aia comanda piesele pt. service-uri. Arde*iar pe matze !

Adauga un comentariu

Random image