2017-01-24 17:15


Site-urile de reduceri vor susţine creşterea cu 50% a pieţei de plăţi online cu carduri

 |  17:34
Site-urile de reduceri vor susţine creşterea cu 50% a pieţei de plăţi online cu carduri
Piaţa plăţilor onlinecu cardul va creşte în 2011 cu 50%, la circa 3,6 milioane, evoluţie susţinutăde activitatea site-urilor de reduceri care înregistrează un ritm de creştere atranzacţiilor de 10% de la o lună la alta, a declarat CEO-ul Netopia Sistem,Antonio Eram.

"Înacest moment, site-urile de reduceri reprezintă motorul pieţei de plăţi onlinecu cardul, deoarece aceste platforme înregistrează un ritm de creştere anumărului de tranzacţii de 10% de la o lună la alta. Dacă în primele patru lunis-au înregistrat peste 250.000 de tranzacţii, până la sfârşitul anului apreciezcă numărul plăţilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depăşi850.000 de tranzacţii", a explicat Eram.

Potrivitestimărilor reprezentantului Netopia Sistem, piaţa de plăţi onlinecucardul va creşte în acest an în volum cu peste 50%, la un total de circa 3,6milioane de plăţi, în condiţiile în care în 2010 s-a ridicat la peste 2,4milioane de tranzacţii.

"Plăţilepe site-urile de reduceri reprezintă între 40 şi 50% în totalul tranzacţiilorprocesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzacţiile pentruceilalţi clienţi ai noştri, precum Vodafone, Okazii, eMag”, a adăugat Eram.

Înacest an, Netopia Sistem va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioanede tranzacţii online cu cardul, respectiv 40% din piaţă. Dintre acestea, circaun sfert dintre tranzacţii vor fi realizate pe site-urile de reduceri.

Totodată,companiaprocesează mai mult de 90% din totalul plăţilor online înregistrate pesite-urile de reduceri, în 2011 prognozând intermedieri prin serviciul mobilPayde peste 750.000 de tranzacţii pe aceste platforme.

Înprimele patru luni ale acestui an, compania a procesat prin serviciul mobilPaypeste 400.000 de tranzacţii, în timp ce valoarea tranzacţiilor a depăşit sumadeopt milioane de euro,iarvaloarea medie a unei tranzacţii înaceastă perioadă s-a ridicat la 20 de euro. De asemenea, de la începutul anuluise observă şi o creştere de 50% a valorii medii a unei tranzacţii realizate pesite-urile de reduceri, de la 10 euro în luna decembrie a anului trecut, la 14euro la sfârşitul lunii aprilie.

"Esteposibil ca valoarea medie a tranzacţiilor să crească până la sfârşitul anului,pe măsură ce comercianţii vor începe să promoveze oferte de valori mairidicate. În acelaşi timp, numărul românilor care îşi vor folosi prima datăcardul pentru achiziţii online va continua să crească, sub impulsul promoţiilorextrem de tentante ale acestor site-uri", amai spusreprezentantulNetopia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image