2019-01-20 07:07


S&P a retrogradat trei mari bănci europene

 |  12:02
S&P a retrogradat trei mari bănci europene

Trei mari bănci europene, Barclays Plc, Deutsche Bank AG şi Credit Suisse Group AG au fost retrogradate miercuri de Standard & Poor's, citând îngrijorările cu privire la mărimea portofoliilor din domeniul investment banking precum şi impactul noilor reglementări, transmite Bloomberg.

Agenţia de evaluare a retrogradat toate cele trei bănci până la 'A' de la 'A plus' , perspectiva asociată fiind una stabilă. În plus, în cazul băncii elveţiene UBS, agenţia de evaluare a confirmat ratingul 'A/A-1' cu perspectivă stabilă.

S&P precizează într-un comunicat de presă că acţiunea se datorează 'riscurile crescute cu care se confruntă marile bănci europene active pe piaţa de investment banking în condiţiile în care organismele de reglementare şi condiţiile incerte de pe piaţă continuă să facă mai dificilă activitatea în industrie'.

Potrivit analizei S&P, cele patru bănci europene sunt printre cele mai expuse la o serie de propuneri care ar reduce veniturile din operaţiunile de trading şi investment banking. Băncile trebuie să strângă fonduri pentru a îndeplini noile norme de capital, într-un moment în care volatilitatea provocată de mediul economic dificil ar putea afecta câştigurile.

S&P precizează:  'Considerăm că deţinătorii de obligaţiuni ai acestor bănci se confruntă cu riscuri crescute, ca urmare a înăspririi reglementărilor în industria bancară, pieţele globale fragile, economiile europene stagnante şi creştere riscurilor juridice care apar ca urmare a crizei financiare'.

Potrivit S&P, operaţiunile de investment banking asigură 40% din veniturile Barclays, a treia mare bancă din Marea Britanie, iar riscurile cu care se confruntă acest tip aceste operaţiuni este puţin probabil să se reducă pe termen mediu. Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, generează aproape jumătate din veniturile sale din investment banking. Deşi banca a luat măsuri pentru a reduce riscurile şi a majora capitalul se confruntă în continuare cu un nivel semnificativ de incertitudine. De asemenea, S&P consideră că Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, se confruntă cu o creştere a riscurilor provenite din operaţiunile de investment banking.

La nivel global, băncile se confruntă cu o sporire a reglementărilor iar Rezerva Federală din SUA a anunţat marţi că băncile americane trebuie să se aştepte la noi reguli peste normele Basel III privind rezervele de capital.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: S&P, retrogradat, banca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...