2017-01-21 23:39

ECONOMIE


Şpăgi de 5.000 euro pentru un post la ISCTR

 |  21:00
Şpăgi de 5.000 euro pentru un post la ISCTR

La două luni de la înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, structură unde au fost angajaţi aproape 400 de oameni, Ministerul Transporturilor mai pune la bătaie 30 de posturi cu dedicaţie pentru clientela de partid. Din 24 februarie începe vânătoarea şoferilor. Inspectorii ISCTR vor putea aplica amenzi usturătoare participanţilor la trafic, între 3.000 şi 18.000 de lei, în funcţie de gravitatea încălcării normelor în transportul rutier.

De la sfârşitul anului trecut, la Ministerul Transporturilor s-a înfiinţat o structură care se va ocupa de amenzile date şoferilor. Pe lângă poliţiştii de la circulaţie, participanţii la trafic vor fi opriţi şi de 320 de angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Recent, Ministerul Transporturilor a suplimentat grila de angajaţi aISCTRcu încă 30 de posturi.

Primele angajări la ISCTR au avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2011, când s-a desfăşurat selecţia dosarelor şi probele pentru ocuparea posturilor de inspector. Surse neoficiale ne-au declarat că probele de concurs au fost dictate în funcţie de “pilelepolitice”. “Cine nu a fost trimis de partid a plătit o şpagă curpinsă între 4.000 şi 6.000 de euro. A fost «bătaie» pe cele 320 de posturi de inspector. Dacă au dat şpagă numai 250 de candidaţi, asta înseamnă cel puţin un milion de euro, bani pentru partid. În perioada decembrie-ianuarie a fost un haos total în controlul transporturilor rutiere”, ne-au explicat sursele citate.

Unul dintre candidaţii la un post de inspector rutier la ISCTR ne-a povestit cum s-au derulat probele de concurs. “Acest examen a fost unul de faţadă. Prima dată a fost o selecţie a dosarelor, o probă scrisă, apoi un interviu. La proba scrisă, din oră în oră eram obligaţi să ne oprim, pe motiv că trebuie restartat serverul. Selecţia băieţilor s-a făcut la proba orală, aceste încă 30 de posturi sunt tot pentru clientela de partid”, ne-a spus candidatul.

Limba străină a dispărut ca probă de examen

Printre cerinţele eliminatorii iniţiale s-a specificat cunoaşterea a cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională. “Selecţia s-a făcut după ureche. Credeţi că i-a întrebat cineva vreun cuvânt în engleză sau germană? Proba orală a devenit interviu, oameni care au luat aproape nota maximă la examenul scris tip grilă au fost picaţi la interviu. Din aproape 100 de contestaţii nici măcar una nu a fost admisă”, ne-a mai explicat candidatul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

TAGURI: ISCTR, inspector, Ministerul Transporturilor, concurs, amenziComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CTR
23 Feb 2012

Nu este adevarat sunt un simplu inspector am invatat si am reusit, daca ai invatat ai intrat, a fosy chiar usor. Nu dadeam suma care e specificata nu merita.
SA VA FIE RUSINE
29 Feb 2012

O mascarada pe fata acest concurs, daca se poate numi concurs in adevaratul sens al cuvantului, sau mai bn zis concurs de pile si spagi, s-a ajuns chiar la spaga de 10.000 euro pt cine nu cunostea direct omul care se ocupa cu asa cva, iar u mai baiete care ai scris mai sus ce ai invatat ma? , adica eu lucrez de 15 ani in drum cu asa cva si nu imi da interviu k nu cunosc meserie iar tie care ai citit cva 2 sapt iti da. hai sa fim seriosi, lume nu e asa de redusa sa creada asa cva.RUSINE !!!
IONUT
01 Apr 2012

Concursul pentru DIRECTORII ISCTR-ului din start ilegal! DIRECŢIA INFORMARE ŞI INFORMATIZARE - STOICAN P.A. VICHI - STEFANIA ( PDL sector 2, secretarul general ) DIRECTIA STRATEGIE SI MANAGEMENT - LIVEZEANU N. DANIEL si MANEA M. VIRGIL DIRECTIA FINANCIARA ,BIRAU GH. EUGEN uite ca participa si firma de contabilitate de la ISCTR !?Oare cum o fi ! DIRECŢIA TRANSPORT, LOGISTICĂ ŞI ADMINISTRATIV DINCA S. GEORGE ADRIAN, baiatul incapabil de la RAR dar BUN la ISCTR, cu matematica sta mai prost caci cu restul super prost dar ce spuneti de sotul doamnei Musat directoare la minister, fara studii superioare dar participa ca SEF, e natio! DIRECTIA JURIDICA SI RESURSE UMANE BUSI N SEBASTIAN NICOLAE , marele specialist, nu in drept ci in imobiliare TOADER GH. GEORGE CRISTIAN un fost ARR pus pe scandal si un CV ireprosabil Cine spune ca acest concurs este pe bune si in limita legii ca in spiritul ei, aleluia ,si unde mai pui ca posturile nici nu sunt vacante, dar scoase la concurs. oare dl ministru stie de nebunia necontrolata de la isctr? .
UN PROST CARE A VENIT LA ACEASTA INSTITUTIE
08 Apr 2012

Fiti atenti, presedinte la comisia 1 cucliciu sa-l noteze pe sfatuitorul sau de taina Busi sebastian(broker),pe Stoican,pe Birau,pe Dinca.Busi si Dinca apar cu mult in urma in documentele oficiale ISCTR au dat examen si noi nu stim?Apar in documentele emise de ISCTR mult mai multi fara examen va dau citeva exemple;Dinu Rodica de la DRDP Bucuresti Nord am inteles propusa Insp. Teritorial,Capatana Bogdan de la DRDP Bucuresti nord propus Insp. Teritorial,Iordache Florentin fost sef ARR Prahova nu stiu ce e dar apar intr-un proces verbal de sedinta din 22.02.2012,aici apare si Busi Sebastian.Banuiesc ca sunt mai multi e ce am descoperit eu pina acum.Dinca apare pe situatiile contabile afisate pe pagina ISCTR .Mirosu Constantin am inteles propus Insp. Teritorial pe regiunea 6 e al 243 insp care a luat examenul cu o nota sub 7.E plin de competenta cucliciu si de corectitudine,a fost vreodata in trafic,stie ce dezastru e ,imping inspectorii sa faca ilegalitati .Daca mai vreti informatii o sa vi le mai dau ca sunt o groza de abuzuri cu un pronuntat caracter penal.
CATALINA
12 Apr 2012

Domnilor am auzit una de toate zilele, daca tot provocati si criticati cica un domn de la MTI Petricu Alexandr, membru la contestatii CULMEA PROSTIEI a venit in control la ISCTR pe concursul in care este membru! A mai auzit cineva asa ceva! Sa te controlezi pe tine, domnule atata prostie la un organ de control, astia au probleme cu capul. Una si mai tare cica ISCTR functioneaza de 4 luni de zile, mai bine zis nici nu au birouri si se face control, ha ha haaaaaa.Dobitocime mare, nu avem sanse suntem pierduti cu Petricu cu tot.Oare nu cumva se loveste murdar in Domna Boagiu, cine stie! Ciudata actiune.Astept vesti
OANA
29 Apr 2012

va spun eu tot vi se pare normal sa ia cineva 9,50 la scris si sa pice in oral cu 4,50.
VIVI
29 Apr 2012

va spun eu mai multe ce mizerie este chiar s au dat banii astia am fost in situatia asta si am luat nota mare
UN PROST CARE A CREZUT IN SISTEMUL DE SELECTIE
07 Mai 2012

Am mai sustinut un ,,examen de selectie " prin 2004. Interviul nu este decat o modalitate de scuipa pe cei care nu sustin poltic regimul de la putere (de fapt cei ce sustin si sunt sustinuti de cloaca ). Sustii proba scrisa si obtii de ex,8,70 si apare in comisie unul (sau unii cu fete scarbite ??) iti pun o intrebare ( nicidecum in engleza, ptr ca nu o stiu ) si ,, esti liber " . RUSINE MT !! De mita nu spun (nici prin cap nu mi-a trecut) . Poate de mila, o lumanare !
CRISTI
14 Mai 2012

nu am dat nici spaga si nu sunt membru in nici un partid politic.... am intrat la isctr pe curat si sunt mandru de asta....iar domnu etves ar trebui sa nu publice articole cu informatii false care aduc prejudiciu imaginii inspectorilor si institutiei,ceea ce a facut dl.etves se cheama calomnie si se pedepseste conform cpp
I KNOW A THING OR TWO ABOUT A THING OR TWO
27 Iun 2012

bai cristi, ti se lungeste nasul
HAY
28 Iun 2012

dar de rezultatele la interviu din luna iunie de la brasov ce ziceti pentru 2 locuri au participat 8 candidati si nici unul nu a trecut la interviu , imi este jena de romania
FLORIN
02 Sep 2012

nu va inteleg pe toti cei care ati dat buzna pt.acest post la icstr,oare este c umva un post in care nu se ia spaga cind stati la vinatoare pe sosele?Domnilor ,,inspectori"Romania nu este o tara in care sa se respecte in totalitate programu AETR .......E FOAMEA MARE TREBUIE SA MUNCIM
FLORIN
01 Feb 2013

pentru un sofer de camion care a uitat atestatul profesional acasa amenda este de 12000 ron!!!!! va dati seama cat pretinde spaga ca sa nu-i dea aceasta amenda........ 5000 eur eu cred ca nu este o problema pt ei pt ca toti stim ca si va recupera dupa angajare.... daca ar fi amenzile la limita bunului simt (ma refer la faptele usoare care in germania nici nu s-ar da amenda) ma intreb cati ar mai ramane angajati in isctr????????florin
VASILE
06 Feb 2013

Mai dati va draq de invidioasi... dupa ce ca sunteti prosti mai faceti si afirmatii nefondate, macar daca a ti avea pe ce sa va bazati cand spuneti astfel de afirmatii
LAZAR GENOVEL
20 Apr 2013

Domnilor colegi soferi,pestele de la cap se strica.spaga ajunge unde trebuie.asa ca....ar trebui luate masuri de exemplu organizarea de flagrante.Astia sint timpiti cu amenzile mari comparativ cu salariile.Din cauza stresului provocat de ei multi soferi au facut accidente.Stau la pinda ca sacalii sa nu isi piarda ciolanu.astia nu sint oameni care muncesc ca trebuie,muncesc din lacomie.ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU. CHIAR DACA AM GRESIT PE MINE M-AU LASAT PE DRUMURI CU O AMENDA DE 6000 RON. DOMNILOR DE LA ISCTR SA VA FACA OCHIU "'POC''CIND DATI CITE OAMENDA .
ION
22 Apr 2013

pentru controlorii de la ISCTR am doar o vorba de spus. vreau sa va violez femeile asa cum violati voi drepturile omului in trafic.
SOFER
27 Apr 2013

domnilor inspectori isctr, mai intai de tote suntem oameni.de ce nu mergeti dumneavostra la fiecare firma de transport in control ca sa le cereti diagrame si rapoarte de lucru.veti da mai multe amenzi nu veti mai consuma mult carburant si nu ne ar mai obliga patronii pe noi soferii sa nu respectam legile isctr. la ora actuala peste 30 la suta din inspectorii isctr au firme de transport. propun celor de la pro tv sa faca o emisiune . romania te iubesc. cu cei de la isctr care au firme de transport si nu sun amendati de nimeni.propun domnului prim ministru PONTA sa dea carburantul de la isctr la politie . de politie avem nevoie tot timpul si ar mai fi salvarea si pmpierii. inspectorii isctr cei mai bogati din sistem.
ANONIM
14 Sep 2013

sa sti 5 limbi straine sa vorbesti apoi sa te angajezi
ANONIM
09 Iul 2014

in ploiesti avem un inspector, instructor auto cu procentaj de 22%; cu sotia care are nota finala la concursul MJ de 3,70; dar angaiata ca consilier la MJ CABINET Livia... si sa vedeti ca nu este altul ca el.... oare nu este conflict de interese... verificati... aveti multe de aflat.
AQNONIM
15 Iul 2015

isctr niste bulangii hai sa vedem k daca moare ponta se duce de rapa sa dea dumnezeu sunt si eu sofer de tir si dau de b ulangii tot timpul sau imultit rau daca dau amenzi asa mari dar cine a dat legea asta cu amenzile astea mari sa isi ia lumanari de ei
GHGHGHG
15 Iul 2015

gaozari de isctr
ADRIANA DOCU
20 Sep 2015

eu am coordonat toate examenele si nu este adevarat ce se scrie aici. decat ce am scris eu sub un alt nume. Sunt Adriana Docu consilier juridic la CNADNR, sunt fata mare, urata si rea. Am degetele strambe de la maini si picioare,
ANONIM
07 Mar 2016

Nu am mai ras de mult așa, care este complexata/complexatul si mitomana/mitomanul, multa invidie,multa,
ADRIANA BOBOCU
24 Mar 2016

Supărat sunt Doamne, supărat si ne dam in stamba ca suntem prosti si invidioși pe o tipa strong ca Adriana Docu, șefa la AND, prostia nu tine de sex.Supărat sunt Doamne, supărat ca tipa se uita la unii ca la gândaci.
MARIUS
29 Mai 2016

Firma Antares execută ilegal transporturi de persoane pe traseul Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani. Proprietatea deputatului PD Dumitru Becşenescu. Petricu Cristian Alexe castiga 358 lei ca membru in consiliul de conducere dar pe Directorul Tatar il avea la degetul mic. Va intrebati de unde atata avere ?
TREPCEA
06 Iun 2016

Concursuri,Examene, Vrajeli Altii modesti din spate fac cartile.De unde au unii kg de aur si 10 case ? Totu merge cu malaiu ma copii.
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
12 Iun 2016

adriana docu,o psihopata,o fata mare cum zice doamna in prag de menopauza,normal taccaneala l a greu
ANONIM
04 Iul 2016

De 14 ori!!!!cine este psihopat,sunați repede la 112.Nu inainte să chemați siSRI să idenentifice nebunul,voi acolo nu dați teste psihologice(ptr.psihopați)este cazul,chiar ești psihopat daca ai sctis de14 ori!Ori te roade invidia pe fata mare!Doamne mare -i grădină TA si multi sar gardul,fa Doamne ceva!
CRISTI
02 Dec 2016

Buna seara, vad foarte multe comentarii, dar cineva sa explice cum a fost proba scrisa , era tip grila ? , ce fel de intrebari au fost etc , intreb pentru ca as fi interesat sa ma inscriu la concurs in cazul in care s ar organiza. Va multumesc.

Adauga un comentariu

Random image