2019-02-21 01:47


Spitalul CF2, în pericol de dispariţie din cauza intereselor imobiliare. Un teren care a aparţinut unităţii spitaliceşti, vândut cu 6 milioane de euro

 |  18:33
Spitalul CF2, în pericol de dispariţie din cauza intereselor imobiliare. Un teren care a aparţinut unităţii spitaliceşti, vândut cu 6 milioane de euro

Bucata de teren de 4.250 mp, pe care spitalulCF2 a pierdut-o în 2008, a fost vândută cu 6 milioane de euro de celebra avocatăVirginica Tanţi Dumitrescu şi de Adrian Ciorobea societăţii Bog ArtOffice. Pe terenul situat în partea de Nord a Capitalei, lângă Romexpo, în ceamai scumpă zonă rezidenţială, au început săpăturile pentru construcţia uneiclădiri de birouri de 15 etaje. Un alt teren, de circa 11.000 mp pătraţi, dincurtea spitalului, ar putea intra în posesia Ministerului Sănătăţii. Odatăpierdută şi această bucată de teren de peste un hectar, rechinii imobiliari vorfi mai aproape de această parcelă, care valorează cel puţin 10 milioane deeuro.

Conducerea Spitalul CF2 a demarat procedurilepentru construcţia unei biserici în curtea celei mai mari unităţi spitaliceştidin subordinea Ministerului Transporturilor, pe motiv că terenul în cauză estevizat de rechinii imobiliari. “Pe terenul de11.000 mp, vânat de rechinii imobiliari, s-au aflat salvările din dotareaspitalului. În vară, conducereaMinisterului Transporturilor a decis trecerea salvărilor de la Spitalul CF2 însubordinea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti. Pe acest terense află piatra de temelie pentru construcţia unei biserici. Rechinii imobiliariar fi fost în stare să construiască zgârie nori şi pe acest loc sfinţit. Cuajutorul Ministerului Transporturilor şi cu alte donaţii, în martie 2011, setoarnă fundaţia bisericii”, ne-au declarat angajaţiispitalului CF2.

Cum să faci 6 milioane de euro pe timp decriză

Gard în gard cu spitalul CF2, societatea BogArt Office construieşte o clădire de lux, pe terenul vândut în primăvaraacestui an de Virginica Tanţi Dumitrescu şi de Adrian Ciorobea şi care aaparţinut până acum doi ani unităţii spitaliceşti. “Subsemnaţii Ciorobea Adrian şi Dumitrescu Tanţi Verginicavindem societăţii comerciale Bog Art Offices (…) dreptul de proprietate asupraterenului intravilan în suprafaţă de 4.281 mp, conform actelor de proprietate,respectiv 4.258 mp, conform măsurătorilor cadastrale, situat în Bucureşti,Bulevardul Expoziţiei, nr. 1 F, sector 1. (…) Preţul acestei vânzărieste este de 6.000.000 euro, la care se adaugă TVA aferentă”, se arată încontractul de vânzare cumpărare semnat de către cei doi vânzători şicumpărător.

Cum s-a înstrăinat terenul spitalului CF2

În urmă cu nouă ani, Ana Socaciu a notificat PrimăriaCapitalei cu privire la revendicareaunui teren de aproximativ 1.000 mp, situat în Calea Văcăreşti. Dosarul a fostcontinuat de moştenitoarea sa, Maria Popescu. În 2008, moştenitoarea AneiSocaciu primeşte de la Primăria Capitalei, la schimb, terenul de pe Bdul Expoziţiei,deoarece pe parcela aflată în Calea Văcăreşti se află elemente de sistematizare.După revendicare, apar în plan Tanţi Virginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea. Dupănici un an, aceştia câştigă 6 milioane de euro din vânzarea parcelei de lângăspitalul CF2. “Spitalul CF2 ar putea fi închis din cauza acestui bloc de 15etaje, aflat gard în gard cu spitalul, întrucât lucrările vor afectaalimentarea cu apă şi încălzirea unităţii spitaliceşti”, ne-au mai spus angajaţiispitalului CF2.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...