2019-05-21 19:56


Statul va deveni ACŢIONAR MAJORITAR la Şantierul Naval DMHI Mangalia

 |  13:23
Statul va deveni ACŢIONAR MAJORITAR la Şantierul Naval DMHI Mangalia

Ministerul Economiei a anunţat că a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group, compania urmând să cesioneze acţiuni, gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai S.A.

Negocierile dintre statul român şi investitorul strategic interesat în Şantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, Şantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acţiuni, astfel încât structura de acţionariat a Societăţii Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Şantierul Naval 2 Mai S.A şi 49% Damen Shipyards Group, scrie Adevarul.

“Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris în cursul zilei de astăzi la sediul Şantierului Naval 2 Mai. După Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuţii pentru elaborarea statului societăţii mixte”, a informat ministerul. Ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă a declarat că este mulţumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea română şi a susţinut că, în calitate de acţionar majoritar, statul român va putea să protejeze forţa de muncă înalt calificată din şantierul Naval.

“Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acţionar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român şi putem să protejăm inclusiv forţa de muncă înalt calificată de la Şantierul Naval”, a declarat Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei.

În luna ianuarie, Guvernul a decis că statul român vrea să-şi exercite dreptul de preempţiune asupra pachetului de acţiuni de 51% de la şantierul naval Mangalia pe care coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering vor să-l vândă. Problemă este că acest drept de preemţiune este exercitat în plină tranzacţie între coreeni şi olandezii de la Damen Shipyards Group, cel mai mare constructor naval din Olanda. În noiembrie, Damen a anunţat că a încheiat deja un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziţionarea cotei sale de 51% de la Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). După această decizie, activitatea şantierului a fost blocată. Această în condiţiile în care este o companie aflată în pragul falimentului, cu pierderi de aproape 500 de milioane de lei în 2016 şi datorii de peste 5,3 miliarde de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-22

TAGURI: actionar majoritar, Şantierul Naval DMHI Mangalia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
22 Mar 2018

bine ca pleaca mafia asta a coreenilor
NATZIONALIZAREA.
22 Mar 2018

A inceput natzionalizarea mijloaceor de productie. Asteptam sa inceapa arestarea burgheziei si atasamentul fata de Rusia eliberatoare. Uraaaaaa! Drak-nea si poporul ! Traiasca PCR(pardon -PSD)fauritor de tzara. Uraaaaaa !Te iubim brav conducator !
CONJUGATION DU VERBE JUMULIRE
23 Mar 2018

Nationalizarea pierderilor . Nu stiu in ce conditii sa renationalizat acest santier naval , dar din stire rezulta ca statul devenind actionar majoritar , își asumă si datoriile de un miliard si ceva de euro . Este necesar controlul statului asupra uzinelor din cadru sistemului de apărare , dar si o administrare corecta a relatiei cu patronatele străine ce ne administrează economia , ne plătesc prost muncitorii , ne induc o situatie de adversitate in raport cu statul roman si un sentiment de neputinta . Dupa ce pleacă străinul lasa in urma datorii si suferinta , iar Damen in acest joc au rolul de iepurasi . Ei se fac ca negociază dur preluarea santierului , iar statul intra in joc si sipralicitaza , uanuland toate datoriilu coreenilor . Uitându-mă la aceste scenarii , parca încep sa pricep mai bine de ce este atâta adverilate intre corea de nord si sud . Ciocoii de la sud , pentru bani fac orice .
LEVST.
23 Mar 2018

peste zece ani ( or so) cand se vor 'desecretiza" anumite documente sau cand gastile se vor reloca si vor deveni antagonice(lupta dintre sacalii flamanziti), si -desigur- vor incepe sa urle, vom afla ca de fapt reprezentantii statului, au primit ceva spagi de zeci de mii de euro/fiecare, asa ca le-a fost mult mai usoara inima sa semneze preluarea datoriilor de sute de milioane ( sau milliard) de euro, asa cum -la zi- aflam ca ce s-a vandut in ultimii 30 de ani, a folosit aceiasi metoda, spagi mai mari decat pretul -absolut derizoriu- acceptat de partea romana, pentru "fier vechi"...Ca si cum fierul vechi nu ar fi putut fi retopit in Romania, ci doar in strainatate...In concluzie , zic, nici nu are niciun meit sa acuzam diverse entitati straine, singurii si marii vinovati de tradare si sabotaj national(la scara natinala) sunt si au fost, pres-edintii, pm-ii, generalii din armata si alte gunoaie ale societatii, al caror tupeu si criminalitate este mai mare decat intreaga curbura carpatica...Norocul lor ca "justitarii" romani, in cea mai mare parte, sunt facuti din acelasi material, galben si ihoros, la miros...
LEVST.
23 Mar 2018

Doi fosti angajati MAE, sot si sotie, condamnati pentru o spaga luata la Roma Doi fosti angajati ai Ministerului de Externe au fost condamnati defintiv la 3 ani de inchisoare cu SUSPENDARE..."///2-Condamnare definitiva in dosarul de frauda la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. Senatul l-a salvat pe ministrul ALDE de Justitie Maria Alexandrescu, fosta angajata in cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul (MRP), a fost condamnata la 1 an si 9 luni de inchisoare SUB SUPRAVEGHERE..."--------- asta este Justitia romana, hartie de sters la koor, pentru politicieni, an aceste 2 cazuri (cu 3 persoane) in care sunt implicati indivizi sus-pusi(nu chiar in varf, dar oricum) practic ei nu sufera niciun fel de pedeapsa, sunt liberi si -probabil-li s-au aranjat deja alte posturi caldute, sau primesc ajutoare tot de la stat, foarte mari...Daca prind pe nu-stiu-cine ca nu are bilet pe tren, gata, la puscarie...Nu sunt acesti "justitiari" niste criminali samavolnici?
Random imageUltimele stiri


STARBAG