2017-01-23 16:52


Statul a aprobat eşalonarea unor datorii de sub 1% din valoarea cerută de firme

 |  18:12
Statul a aprobat eşalonarea unor datorii de sub 1% din valoarea  cerută de firme
Statul a aprobat până la data de 11 mai un număr de7 cereri depuse de firme pentru eşalonarea la plată a unor datorii de 6,5milioane de lei, sumă ce reprezintă mai puţin de 1% din volumul totalsolicitat, reiese din datele ANAF, citate de Mediafax.

Guvernula decis la finele lunii martie că firmele care au comenzi, dar se confruntă cudificultăţi financiare din cauza crizei economice, vor avea posibilitatea săeşaloneze la plată obligaţiile fiscale pe o perioadă maximă de cinci ani, cucondiţia achitării obligaţiilor curente şi constituirii unei garanţii. AgenţiaNaţională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit până la data de 11 mai 528 cereri de eşalonare, pentru obligaţiifiscale restante în sumă totală de 871,6 milioane de lei. Potrivitordonanţei, cererea contribuabilului de acordare a eşalonării la plată sesoluţionează de către organele fiscale în termen de 60 de zile de la dataînregistrării cererii. Pe perioadaeşalonării se calculează şi se datorează doar dobânzi, dar nu se mai plătesc şipenalităţi de întârziere. Dobânzile se calculează pentru fiecare zi deîntârziere în funcţie de tipul garanţiei constituite, respectiv 0,03% însituaţia în care contribuabilul constituie întreaga garanţie sub formascrisorii de garanţie bancară şi/sau consemnare de mijloace băneşti la ounitate a Trezoreriei Statului, şi 0,04% pentru celelalte tipuri de garanţii.

Firmele pot cere eşalonare pentru datorii precumcontribuţiile de asigurări sociale, impozitul pe profit sau venit, sau pechirii şi accize. Ele se obligă să achite în perioada de amânare ratele eşalonate,precum şi dobânzile aferente. Ministrul finanţelor a estimat că de aceastăfacilitate ar urma să beneficieze circa 20.000 firme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image