2017-01-16 17:51

ECONOMIE


Statul alocă 24 milioane de lei pentru IMM prin Cardul Kogălniceanu

 |  13:55
Statul alocă 24 milioane de lei pentru IMM prin Cardul Kogălniceanu

Suma alocată pentru subvenţia dobânzii prin Programul „Mihail Kogălniceanu” dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii se ridică la 24 milioane de lei, în trimestrul trei al anului, a declarat, vineri, preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Cristian Haiduc.

Potrivit acestuia, programul prevede facilităţi importante pentru IMM-uri, respectiv o subvenţie de 70% din dobândă, dar nu mai mult de 6,5 puncte procentuale, şi o garanţie de 80%, dar nu mai mult de 100.000 de lei. Nivelul maxim al liniei de credit care poate fi accesată este de 125.000 de lei.

„Pentru acest trimestru din acest an s-au alocat 24 milioane de lei doar pentru subvenţia dobânzii, deci pentru dobânda de 70%, dar nu mai mult de 6,5 puncte procentuale, iar ca garanţii - prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri - sunt alocate 400 milioane de lei doar pentru acest trimestru”, a spus Cristian Haiduc, la conferinţa de lansare a programului. El a precizat că în anii următori sunt prevăzute sume foarte importante, respectiv 70 milioane de lei pentru subvenţii de dobândă în 2012, de 71 milioane de lei în 2013, dar şi garanţii totale de 2,8 miliarde de lei în aceşti doi ani.

„Credem că prin facilităţile programului, IMM-urile vor fi răsplătite pentru munca pe care o fac pe timp de criză pentru a ajuta economia naţională să repornească. Cred că acest program se înscrie în ceea ce Guvernul îşi propune pentru IMM-uri ca să le ajute, să le susţină să treacă prin această perioadă, pentru că IMM-urile sunt cele mai flexibile, pentru că ele se pot adapta la criză, cele care pot să implementeze activităţi inovative şi cred că această subvenţie de dobândă este foarte importantă pentru că dobânda în România, din păcate, nu este la un nivel de dobândă ca şi în Uniunea Europeană”, a adăugat Haiduc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image