2019-01-19 10:33


Statul va vinde pe bursă acţiuni ale Transelectrica, Transgaz şi Romgaz, în a doua parte a anului

 |  18:42
Statul va vinde pe bursă acţiuni ale Transelectrica, Transgaz şi Romgaz, în a doua parte a anului

Ministerul Economiei va lansa latranzacţionare la BVB, în perioada iunie-decembrie, acţiuni reprezentând câte15% din capitalul Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) şi Romgaz, trei dintrecele mai importante companii energetice controlate de instituţie, potrivit unuidocument citat de Mediafax. Astfel, noi titluri ale transportatorului deenergie Transelectrica şi ale operatorului sistemului de transport al gazelornaturale Transgaz Mediaş vor fi disponibile din luna iunie, respectivseptembrie. Cele două companii sunt listate deja la Bursa de Valori Bucureşti(BVB), cu 11,5% din capital, respectiv 12,81% din titluri. Cealaltă companie,Romgaz Mediaş, va intra la tranzacţionare în decembrie, conform documentului citat.Totodată, instituţia va oferi investitorilor de la BVB 9,84% din capitalulproducătorului de petrol şi gaze OMV Petrom (SNP).

Ministerul Economiei deţine 73,69% dinacţiunile Transelectrica, 85% din capitalul Romgaz, 73,5% din titlurileTransgaz şi 20,6% din OMV Petrom. Un acţionar semnificativ este FondulProprietatea, care deţine 13,5% din titlurile Transelectrica, 15% din Romgaz şi14,98% din capitalul Transgaz.

Compania OMV Petrom este controlată de grupulOMV, care deţine 51,01% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi FondulProprietatea, cu o participaţie de 20,11%.

În luna august a anului trecut, Guvernul adecis să vândă la bursă acţiuni la Transelectrica, Transgaz şi Romgaz,operaţiune prin care estima că ar obţine în total aproape 170 milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...