2017-01-22 14:14

ECONOMIE


Stere Farmache (BVB): A fost un vot democratic, trebuie să îl acceptăm

 |  20:09
Stere Farmache (BVB): A fost un vot democratic, trebuie să îl acceptăm

Alegerile de luni pentru conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au adus în prim-plan reprezentanţii băncilor, care au obţinut funcţia de preşedinte prin economistul-şef al BCR, Lucian Anghel, deşi ceilalţi doi candidaţi - fostul preşedinte al BVB, Stere Farmache, şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, au avut împreună mai multe voturi.

„Atât timp cât este un vot democratic al acţionarilor, trebuie să îl acceptăm. Orice început are un sfârşit”, a declarat, la finalul alegerilor, Stere Farmache, care a condus bursa timp de 16 ani, ca director general, ca preşedinte sau chiar cumulând ambele funcţii.

Întrebat de jurnalişti dacă băncile “au pus stăpânire” pe bursă, creaţia brokerilor, Farmache a răspuns: “Nu ştiu!”.

Surse din piaţa de capital au declarat, pentru Agerpres, că la alegerile de luni brokerii au pierdut bursa în favoarea băncilor, iar preluarea BVB de către Bursa de la Viena este doar o chestiune de timp, de 1 - 2 ani. Aceleaşi surse au mai afirmat că orgoliul şi neînţelegerile dintre Stere Farmache şi Dan Paul au fost factorul determinant în rezultatul de luni, pentru că cei doi au cumulat 4,2 milioane de voturi, iar Lucian Anghel - 3,7 milioane de voturi.

Chiar Dan Paul a recunoscut în faţa jurnaliştilor că a fost, probabil, factorul decisiv în negocierile, până în ultima clipă, a revocării actualei conduceri.

“Avem un alt preşedinte al Bursei. Cred că este important”, a spus Dan Paul. El consideră noua formulă din Consiliul de Administraţie, în care băncile au patru reprezentanţi, brokerii - patru, iar fondurile - un reprezentant, ca fiind una mai corectă, care aduce echilibru şi linişte pe termen lung. În vechea structură, băncile aveau un singur reprezentant, iar brokerii - opt.

Lucian Anghel, noul preşedinte, a evitat pe cât posibil să facă declaraţii, susţinând că nu este momentul potrivit. “Sunt onorat pentru această responsabilitate, care mi s-a acordat. Acţionarii au votat schimbarea. Sunt ferm convins că BVB are un potenţial foarte mare, pe care suntem datori să îl exploatăm cum trebuie”, a spus Anghel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-18

TAGURI: Stere Farmache BVB, vot BVB, noua conducere BVBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image