2017-01-24 01:05


Strategie de securitate pe mediu

 |  15:20
Strategie de securitate pe mediu

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că s-a realizat deja un prim “draft” al strategiei de securitate a mediului, care ar urma să ajungă în CSAT în 2 luni, astfel încât instituţiile să aibă instrumente de a lupta mai eficient împotriva infracţiunilor, ca de exemplu tăierile ilegale.

“Am iniţiat şi suntem în faza de a avea un prim draft de a concepe o strategie din punct de vedere al securităţii mediului. E un ordin de ministru care a fost semnat deja de două luni, s-au întâlnit de trei ori şi avem un prim draft. O să venim în CSAT şi dacă avem şi mandatul CSAT-ului atunci nu numai zona aceasta (de tăieri ilegale de pădure – n.r.), ci şi alte prevederi care ţin de chimicale, care ţin de alte...”, a declarat Borbely, duminică, la la un post TV.

Afirmaţiile au avut loc în contextul discuţiei despre problemele existente în prinderea şi condamnarea celor care taie ilegal pădurile, ministrul precizând că din 1990 până în prezent doar 0,5% din dosarele penale au fost finalizate cu o condamnare.

“Eu sper în două luni de zile să finalizăm această strategie de securitate a mediului (…) CSAT-ul are un capitol şi acum, de securitate a mediului, dar e foarte puţin. Atunci putem interveni şi din punct de vedere legislativ, şi din punct de vedere al instituţiilor”, a explicat ministrul.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că, şi în prezent, primeşte sesizări de la SRIprivind situaţii de securitate a mediului, precizează NewsIn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

TAGURI: Laszlo_Borbely, CSAT, strategie_de_securitate, mediu, paduri, taieri_ilegaleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image