2019-01-18 17:59


Studiu: 43% dintre români spun că se descurcă greu cu banii

 |  14:44
Studiu: 43% dintre români spun că se descurcă greu cu banii

Aproape jumătate dintre români (43%) consideră că au o situaţie financiară actuală rea şi foarte rea, în timp ce doar 15% dintre aceştia obişnuiesc să economisească lunar din banii câştigaţi, se arată în studiul Secrete ale economisirii”, publicat de CashControl prin platforma de cercetare online iVox.ro.

Potrivit cercetării, chiar dacă nu economisesc, trei sferturi dintre respondenţi (78%) au declarat că îşi monitorizează veniturile şi cheltuielile, fie ocazional, fie ca o obişnuinţă, atât prin metoda clasică a carneţelului, cât şi prin aplicaţii online precum CashControl.

De asemenea, aproape jumătate dintre români (43%) îşi evaluează situaţia financiară actuală ca fiind rea şi foarte rea în timp ce doar o zecime dintre ei pot susţine că au o situaţie financiară bună sau foarte bună.

În plus, datele sondajului revelă faptul că foarte puţine persoane ajung să pună bani deoparte la sfârşitul lunii, iar mai mult de jumătate (56%) din respondenţi declară că reuşesc să-şi acopere toate cheltuielile lunare, dar nu rămân cu bani necheltuiţi la finalul acesteia.

Practic, numai 21% dintre români rămân cu bani necheltuiţi, iar dintre aceştia aproape un sfert susţin că îi cheltuie luna următoare, în timp ce restul îi economisesc, cei mai mulţi depozitându-i într-un cont de economii (54%) sau strângându-i cash (43%).

Concluziile studiului citat arată că sumele cheltuite pentru timp liber/divertisment au cel mai mult de suferit atunci când respondenţii se decid să facă economii (31,35%), urmate de cele din categoria alte cumpărături, exceptând cele alimentare (19,61%).

Cercetarea, derulată în perioada 1 aprilie - 15 mai 2012 pe un eşantion de 9.935 de persoane, a urmărit să descopere obiceiurile de economisire şi planificare financiară ale românilor, dar şi care sunt aspectele care influenţează în mod negativ sau pozitiv aceste procese.

CashControl.ro este o aplicaţie online gratuită de administrare a finanţelor personale, dezvoltată în mod special pentru o mai bună evidenţă a banilor românilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-21

TAGURI: romani, studiu, bani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...