2018-11-19 22:24


SUA, pe punctul de a intra în declin. Washingtonul se îngroapă în datorii

 |  19:04
SUA, pe punctul de a intra în declin. Washingtonul se îngroapă în datorii

Datoria Guvernului de la Washington s-a dublat de când Barack Obama a preluat mandatul de preşedinte. Un studiu realizat de Heritage Foundation avertizează că îndatorarea SUA va creşte cu 50% în următorii zece ani.

În timp ce contribuabilii americani ţin în spate programele de asistenţă socială (asistenţa medicală sau securitatea socială) nivelul datoriei publice în Produsul Intern Brut al SUA este de aşteptat să crească.

Creşterea datoriei poate avea un impact negativ sever asupra economiei prin creşterea dobânzilor bancare şi scăderea investiţiilor, declanând o încetinire a ritmului de creştere salarială şi la o reducere a ritmului de creştere economică. „Un lucru clar este că America este pe punctul de a deveni o ţară în declin – cu o economie stagnantă şi permanent îndatorată“, a atenţionat Heritage Foundation, potrivit capital.ro.

Statele Unite trebuie să urmeze o reformă a programelor de asistenţă socială, avertiza recent editorialistul Kimberley Strassel, de la Wall Street Journal, subliniind că membrii Congresului ar trebui să recunoască faptul că aceste strategii sunt responsabile pentru lărgirea „găurii“ fiscale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-06

TAGURI: SUA, datorii, declin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...