2017-01-16 15:10

ECONOMIE


Suplimentări de contract cu măsură

 |  18:33
Suplimentări de contract cu măsură

Autorităţile contractante nu vor putea să încheie achiziţii publice şi acte adiţionale pentru lucrări sau servicii suplimentare care să depăşească 20% din valoarea contractului iniţial de achiziţii publice.

Aceste prevederi apar în Legea nr. 279/2011 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, publicată recent în Monitorul Oficial.

S-a considerat că prin această limitare a actelor adiţionale se reduc cheltuielile nejustificate cu achiziţiile publice, elimină practica licitaţiilor cu oferte care nu acoperă costurile, neputându-se derula contracte fără controlul public asupra cheltuielilor. Astfel, a fost eliminată excepţia care permitea suplimentarea contractului cu până la 50%.

Guvernul nu a agreat această modificare, considerând că marja de 50% în plus ar putea acoperi eventualele lucrări neprevăzute apărute după demararea contractului.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), noua legislaţie prevede că documentele vor fi transmise în Sistemul Electronic de Achiziții Publice de către autorităţile contractante semnate cu semnătură electronică extinsă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: ANRMAP, suplimentare_contract, cheltuieli_nejustificate, licitatiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image