2017-01-17 17:12

ECONOMIE


Surse: Benzinarii, amendaţi de Consiliul Concurenţei cu până la 3% din cifra de afaceri

 |  12:21
Surse: Benzinarii, amendaţi de Consiliul Concurenţei cu până la 3% din cifra de afaceri

Consiliului Concurenţei a sancţionat principalele companii petroliere din România cu amenzi de până la 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010, în urma unei investigaţii derulate pe piaţa carburanţilor, au declarat surse citate de Mediafax.

Consiliului Concurenţei va prezenta marţi, într-o conferinţă de presă programată pentru ora 13.00, concluziile investigaţiei începută în 2005 şi reluată în 2009.

Autoritatea de reglementare investighează cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, având suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină.

"Raportul distinge între companii. Sunt diferenţe între faptele comise de companiile investigate, iar legea spune că iniţiatorul (unui comportament anticoncurenţial - n.r.) va fi sancţionat mai sever", a declarat la sfârşitul lunii decembrie preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, după audierea reprezentanţilor legali ai companiilor investigate.

Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei unei companii este amendarea cu echivalentul a 10% din cifra de afaceri.

"Raportul nu recomandă aplicarea amenzii maxime pentru vreo companie implicată, plenul însă poate decide acest lucru. Practica arată, însă, că decizia plenului nu poate fi foarte diferită de ceea ce scrie în raport", a spus Chiriţoiu săptămâna trecută.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: companiile petroliere amendate, amenda piata carburantilorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image