2017-01-19 23:46

ECONOMIE


Swiss Capital şi Carpatica vor intermedia vânzarea a 20% din acţiunile TAROM

 |  15:02
Swiss Capital şi Carpatica vor intermedia vânzarea a 20% din acţiunile TAROM

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat contractul pentru intermedierea ofertei de vânzare a 20% din acţiunile TAROM pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), câştigător fiind desemnat consorţiul format din Carpatica Invest şi Swiss Capital. În cadrul procesului de privatizare a TAROM, decizie luată având în vedere angajamentele asumate de Guvern în faţa FMI, a fost selectat consultantul alcătuit din consorţiul format din societăţile de investiţii financiare Carpatica Invest - Swiss Capital, singura care a depus ofertă în cadrul licitaţiei. Comisionul de intermediere este de 1,99% din valoarea totală a tranzacţiei cu acţiuni TAROM SA.

Pachetul de acţiuni emise de TAROM - SA reprezintă 20% din capitalul social al acestei societăţi comerciale şi va fi lansat pe BVB. Acest pachet de acţiuni a fost evaluat la circa 60 milioane de euro, potrivit calculelor comisiei de privatizare a companiei TAROM.

Intermediarul a fost selectat în condiţiile în care, pe parcursul derulării procesului de selecţie, acesta a redus nivelul ofertei financiare (comisionul de intermediere) cu mai mult de 50%. În perioada imediat următoare, vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a ofertei publice, potrivit MTI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: listare 20% TAROM, contract consultanta listare TAROM, Carpatica Invest - Swiss Capital TAROMComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image