2017-01-18 11:56

ECONOMIE


Tabără cere taxare inversă la legume şi fructe

 |  16:58
Tabără cere taxare inversă la legume şi fructe
MinisterulAgriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a înaintat Ministerului FinanţelorPublice (MFP) propunerea ca procedura simplificată a taxării inverse să fieaplicată mai multor produse, inclusiv la legume şi fructe, se arată într-uncomunicat al instituţiei.

PrinOUG 49/2011 a fost instituită aceeaşi măsură pentru cereale şi plante tehnice. "Fenomenulde evaziune fiscală pe piaţa legumelor şi fructelor înregistrează un nivelridicat, aşa cum au dovedit-o rezultatele ultimelor acţiuni de verificare şicontrol desfăşurate în pieţele de gros de structurile cu atribuţii de controldin cadrul MADR şi MFP", potrivit comunicatului.

ReprezentanţiiMADR consideră că aplicarea taxării inverse la legume şi fructe va avea caefect reducerea considerabilă a fraudei fiscale în acest sector şiîmbunătăţirea modului de funcţionare a pieţei legumelor şi fructelor, prineliminarea practicilor neconcurenţiale. "În acest sens, MADR se aratădispus pentru colaborare cu MFP în vederea furnizării datelor şi informaţiilornecesare unei argumentări care să susţină o nouă propunere a României pentru afi înaintată Comisiei Europene", se rartă în document.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image