2017-01-22 10:13

ECONOMIE


Tănăsescu: Administraţia fiscală şi instituţiile de control au rol de japcă

 |  15:29
Tănăsescu: Administraţia fiscală şi instituţiile de control au rol de japcă

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat vineri, la BNR, că administraţia fiscală şi, în general, toate instituţiile de control "au rol de japcă, au rol de a se duce, de a controla, şi de a da o amendă, fără să spună ceea ce este de îndreptat, ceea ce s-a greşit".

"Administraţia fiscală nu joacă rol de îndrumător. Administraţia fiscală şi, în general, toate instituţiile de control au rol de japcă, au rol de a se duce, de a controla, şi de a da o amendă, fără să spună ceea ce este de îndreptat, ceea ce s-a greşit. Acest rol de îndrumare al controlului, acest tip de atitudine este unul dăunător. Şi nu vorbesc numai de Administraţia fiscală, vorbesc de toate organismele de control pe care le are ţara aceasta, şi Inspecţia Muncii şi de calitate a produselor", a menţionat Tănăsescu. Acesta a subliniat că trebuie schimbat un tip de mentalitate, de atitudine faţă de contribuabilul corect,   care plăteşte taxe şi impozite.

"Echipele de control vin tot la ei, probabil că avem o problemă de a ne schimba, de a proteja şi încuraja pe cei care plătesc aceste taxe şi impozite. "Mesajul meu către ei este: schimbaţi-vă atitudinea, fiţi proactivi şi încercaţi să îndrumaţi businessul în România, nu să îl distrugeţi! Este un mesaj pe care am vrut să îl transmit demult", a mai spus Tănăsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEOFIL
07 Noi 2011

ANI si D.N.A sunt complet inutile si mincatoare de bani !! Atita timp cit ai Garda Financiara, Curte de Conturi, Politie Economica, Directie de Finante, Primarie, o alta institutie devine inutila. Trebuie doar schimbata legea platii impozitelor: la orice primarie cind trebuie sa fii luat in evidenta pentru imobil nou, teren, mijloc de transport sa ti sa ceara dovada cistigului; nu il prezinti in 30 de zile, nu inscrii proprietatea. Daca este mijloc de transport, nu circuli. Ai circulat, ca in alte tari, amenda, confiscare. Pentru cladire, nu ai voie sa o folosesti, sa locuiesti in ea, sa o vinzi,sa o inchiriezi. Daca intr-un an nu arati dovada, demolare, sau, plata unui impozit de 80-90% pe valoare. Pentru teren, sa nu il poti folosi (vinde, sa produci,sa-l inchiriezi,etc),sau plata unui impozit de 80-90% pe valoare. Veti spune ca te poti fofila: cazul matusa Tamara. Cind vine sa plateasca matusa Tamara sau altcineva pentru matusa Tamara, trebuie sa faca dovada cistigului sau a mostenirii. Se pot gasi tot felul de imbunatatiri. Pentru societatile care au ani consecutivi cu pierdere, control. Controlul trebuie facut si la societati alese aleator: cei care vin in control (1 de la Garda, 1 de Politie, 1 de la Curte, etc) sunt din alte judete decit judetul societatii. Cei care controleaza sa aiba unele avantaje (un % din valoarea amenzii -daca exista, cazare,bonus,etc).Pot inchide activitatea societatii pe o perioada. Daca societatea da in judecata statul si cistiga, plateste echipa aflata in control. Totul este sa se gaseasca vointa politica. Oamenilor din aceasta tara trebuie sa li se redea increderea in lege !. La originea cistigului trebuie sa fie munca cinstita si legal dovedita. Aceasta este legea fundamentala pentru progresul unei tari. Ginditi-va ! Totul, absolut totul, se invirte in jurul acestei legi ! Este cum am alerga toti pe culoare alaturate, pe aceeasi pista, cu acelasi echipament. Cistiga doar cel mai bine pregatit, nu cel care nu alearga si se prezinta la finis. Cu stima !

Adauga un comentariu

Random image