2018-12-17 14:55


Tănăsescu: E posibil ca băncile cu subsidiare în România să scoată bani din ţară

 |  14:02
Tănăsescu: E posibil ca băncile cu subsidiare în România să scoată bani din ţară

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a apreciat că este posibil ca sucusalele băncilor străine din România să scoată bani din ţară, în condiţiile actuale de criză financiară, însă consideră că în urma summitului de la Bruxelles, liderii europeni au convenit ca această situaţie să fie evitată.

“Menţinerea expunerii subsidiarelor băncilor din România este crucială. Şi cred că mesajul preşedintelui României la această reuniune, un mesaj care a fost îmbrăţişat de toate statele, a făcut ca în comunicatul final să apară acea frază referitoare la menţinerea expunerii subsidiarelor în toate tările din Europa”, a afirmat Tănăsescu. Acesta a adăugat că “există această potenţiabilitate ca, în cazul în care părinţii, mamele, taţii acestor subsidiare să ceară o plecare a banilor, să se întâmple”.

În opinia reprezentantului României la FMI, “retragerea banilor din subsidiarele băncilor străine reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa României”. Acesta a spus că se discută şi posibilitatea de a relua un nou acord de tipul întelegerii de la Viena, prin care băncile mamă s-au angajat în 2009 să menţină expunerile pe România.

Vorbind despre pachetul de ajutor financiar pentru Grecia şi reducerea datoriei ţării cu 100 miliarde de euro, Tănăsescu a spus că această decizie a venit într-un moment foarte important şi are dublă semnificaţie - oamenii politici europeni au ajuns la un consens şi pachetul propus a creat expectaţii foarte mari, generând credibilitate cu creşteri pe bursele asiatice, americane şi europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...