2017-01-22 20:33


Tănăsescu - FMI: Aşa cum ţintim inflaţia, aşa ar trebui să ţintim şi locurile de muncă

 |  13:08
Tănăsescu - FMI: Aşa cum ţintim inflaţia, aşa ar trebui să ţintim şi locurile de muncă

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, a declarat miercuri că România trebuie să continue procesul de consolidare fiscală şi să ţintească creşterea locurilor de muncă, aşa cum ţinteşte inflaţia.

"România trebuie să-şi consolideze procesul de ajustare fiscală, trebuie să-şi continue reformele structurale şi, nu în ultimul rând, capacitatea ei de a putea să-şi îmbunătăţească instituţiile statului pentru a putea atrage fonduri europene. Dilema majoră, nu numai în România, este că procesul de consolidare fiscală trebuie făcut în aşa fel fără să afecteze creşterea economică, şi,din contră, să creeze locuri de muncă. Este o ecuaţie la care multe state nu au găsit raspunsul. Aşa cum ţintim inflaţia, ar trebui să ţintim locurile de muncă. Avem nevoie de creştere economică şi o încurajare a mediului privat de a atrage tineri. Şomajul în rândul tinerilor e foarte mare", a declarat Tănăsescu, în cadrul conferinţei „România, încotro? Evaluări europene şi implicaţii asupra României”.

El a declarat că motoarele creşterii economice, şi în acest an şi în anii următori, vor rămâne exporturile, dar că este nevoie şi de atragerea fondurilor europene."România, în momentul de faţă, este bine pregătită pentru a face faţă unor turbulenţe financiare posibile atât în Europa, cât şi pe alte continente. România a creat în doi ani, doi ani şi jumătate de reforme, multe instrumente, multe canale şi, nu în ultimul rând, nişte tampoane care să îi permită să fie ancorată în această lume foarte turbulentă", a spus Tănăsescu, citat de Newsin.

El a mai precizat că riscurile există şi persistă, nu se poate spune că nu sunt riscuri, dar că, oricum, aceste riscuri, care pot să vină numai din zona externă pe diverse canale, inclusiv un canal al comerţului sau un canal al sistemului financiar, pot fi bine ancorate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: Mihai_Tanasescu, FMI, locuri_de_munca, exportComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image