2017-01-21 00:15

ECONOMIE


TAROM a înregistrat pierderi record de 100 milioane de dolari în 2010. PSD cere demisia directorului companiei aeriene naţionale

 |  19:27
TAROM a înregistrat pierderi record de 100 milioane de dolari în 2010. PSD cere demisia directorului companiei aeriene naţionale

După ce în 2009 a “bifat” pierderi cuprise între60 şi 80 milioane de dolari, compania TAROM se pregăteşte să anunţe că în 2010a înregistrat o “gaură” de aproape 100 milioane de dolari. Pierderile sedatorează flotei învechite, a lipsei unui program derestructurare, dar şi unor măsuri de reducere sau comasare a unor curse. De asemenea, operatorulnaţional de transport aerian a înregistrat pierderi de zeci de milioane dedolari şi din cauza reluării zborurilor cu păguboasele aeronave Airbus A 310.

PSD a cerut demisia directorului general al companieiTAROM, Ruxandra Brutaru, pentrumanagement defectuos şi decizia de a reintroduce aeronavele Airbus 310, celedouă aparate care au produs pierderi anuale de zeci de milioane de dolari.

Senatorul PSD LiaOlguţa Vasilescu a precizat, ieri, că social-democraţii cerMinisterului Transporturilor o anchetă amănunţită la compania TAROM şidemiterea directorului general al companiei pentru sabotarea acesteia şi pentrumanagement defectuos. “Solicitarea se bazează pe faptul că Ruxandra Brutaru,director general TAROM, a sabotat practic compania prin managementul defectuosintenţionat în ceea ce priveşte gestionarea contractelor companiei din ultimaperioadă, fapt care ar fi dus la o pierdere de circa 100 de milioane de dolari”,a explicat senatorul Lia Olguţa Vasilescu, citat de NewsIn.

Avioanele Airbus A 310 explodează datoriileTAROM

În loc să se concentreze pe reducereapierderilor de zeci de milioane de dolari, printr-un management cât maieficient de reducere şi comasare a numărului de curse,actuala conducere a operatorului naţionalde transport aerian preferă să menţină un număr mare de zboruri, cu pasageri puţini. “ConducereaTAROM, în loc să se concentreze pe reducereacheltuielilor şi apierderilor,trimite curepeziciune şi cu bună ştiinţăun brand internaţional cătreun colaps economico-financiarprin sponsorizări, prinlicitaţii prost gestionate şi prin interese care vizează un anumit grup deoameni. Astfel,compania TAROMînregistrează un număr mare de curse care însă nu produc profit, ci doar pierderi.Pierderile TAROM ajung până la aproximativ 100 milioane de euro. Pierderile sedatorează lipsei unui proces de restructurări şi reorganizare a companiei TAROM”,ne-au declarat surse avizate. Potrivit acestora, Ministerul Transporturilor şi conducereaTAROM trebuie să explice “cine anume va plăti pentru decizia păguboasă de areintroduce în flotă avioanele A310”. “Conform bilanţului pentru anul 2009, depus la Registrul Comerţuluide compania TAROM,operatorul aerian a înregistrat opierdere din operaţiuni de zbor de aproximativ 77 milioane de dolari, care a fost corectată cu venituri financiare, până la 56milioane de dolari pierdere.Conducerea companiei susţine creştereanumărului de pasageri, indiferent de costurile acestei operaţiuni. Situaţia financiară a anului 2009nu este singulară, conducerea companiei TAROM,reprezentată de directorulRuxandra Brutaru şi de membrii Adunării Generale aAcţionarilor, se poate mândri cuastfel de rezultate şila nivelul anului 2008, când s-aînregistrat o pierdere operaţională de 71 milioane de dolari, corectată cuvenituri financiare până la 33 milioane de dolari pierdere. La nivelul anului2008, gradul de ocupare a locurilor din avioanele companiei era de 61%, iar în2009 - de doar 55%”, ne-au mai explicat sursele avizate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image