2017-01-22 16:20

ECONOMIE


TAROM, acuzată că a practicat tarif dublu, de 1.700 de euro/loc, pentru transportul românilor din Japonia

 |  18:50
TAROM, acuzată că a practicat tarif dublu, de 1.700 de euro/loc, pentru transportul românilor din Japonia

PSDacuză compania TAROM că ar fi practicat un tarif dublu faţă de alţi operatoriîn cazul transportului românilor care au dorit să părăsească Japonia.

VicepreşedinteleDepartamentului de Transport al PSD, Dragoş Titea, a afirmat căpreţulperceput de compania TAROM pentru biletele de transport Tokyo-Bucureşti, încazul zborului destinat românilor care au dorit să părăsească Japonia, ar fifost de 1.707 euro.

Sprecomparaţie, a adăugat el, un bilet dus-întors către şi dinspre Tokyo ar costaîntre 831 euro, la British Airways, şi 989 euro, la Air France.

Titeaa solicitat conducerii TAROM să explice diferenţa de preţ a biletului, încondiţiile în care costul unui transport aerian dus-întors Bucureşti-Tokyo arfi fost de 2.000 de euro.

Social-democratula acuzat şi politica Guvernului Boc în ceea ce priveşte transportul românilordin Japonia, susţinând că Executivul şi-a bătut joc de aceştia, tratându-i cudispreţ atunci când le-a solicitat achitarea a jumătate din costul cursei.

PremierulEmil Boc a declarat, la începutul săptămânii, că statul român acoperă doar oparte din costul de transport al cetăţenilor români din Japonia care vor sărevină în ţară, iar aceştia trebuie să suporte la rândul lor anumitecheltuieli, prin angajamente de plată, deoarece pe bani publici nu pot fifăcute acte de caritate. El a răspuns astfel întrebat fiiind de jurnalişti cumcomentează faptul că mulţi dintre românii aflaţi în Japonia s-au plâns defaptul că nu au avut bani pentru transportul în ţară, deşi au dorit să revinăîn România.

Ministrulde externe, Teodor Baconschi, a afirmat, zilele trecute, căbiletele de avion pentru repatrierea românilor din Japonia au fostsubvenţionate de stat, au avut un "tarif rezonabil", altfel ar ficostat 2.000-3.000 de euro şi a considerat drept "acuzaţie infamă"criticile privind o posibilă speculă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image