2018-12-16 15:11


Tata Motors analizează posibilitatea deschiderii unei fabrici la Cluj

 |  19:34
Tata Motors analizează posibilitatea deschiderii unei fabrici la Cluj

Constructorul indian de autovehicule TataMotors ia în calcul realizarea unei investiţii în Parcul Industrial Tetarom IIIdin comuna Jucu, judeţul Cluj, reprezentanţii grupului având o întâlnire, înacest sens, cu conducerea Consiliului Judeţean. "Am avut o întâlnire în cadrul căreia s-audiscutat diverse aspecte pe care nu le pot face, însă, publice, fiindconfidenţiale. Este vorba despre o investiţie pe care companiarespectivă o analizează, nefiind luată o decizie. Vorbim de o tatonare ajudeţului nostru pentru o investiţie a companiei în Parcul Industrial TetaromIII din comuna Jucu", a declarat, luni, preşedintele Consiliului JudeţeanCluj, Alin Tişe. Potrivit acestuia, investiţia arfi în valoare de "zeci de milioane de euro".

În Parcul Industrial Tetarom III din judeţul Cluj mai funcţionează şifabrica Nokia.

Grupul indian Tata include peste 90 de companii din domenii ca IT&C,inginerie, materiale, servicii, energie, produse de consum şi chimicale, cuactivităţi în peste 80 de state. Cele mai importante companii ale grupului suntTata Steel, Tata Motors (producătorul autovehiculului Nano), Tata ConsultancyServices, Tata Power, Tata Chemicals, Tata Global Beverages, Indian Hotels şiTata Communications. În anul fiscal 2010, grupul a avut venituri de67,4 miliarde de dolari, din care 57% au provenit din operaţiuni din afaraIndiei.

Tata Motors, cea mai marecompanie auto din India, cu venituri de 20 de miliarde de dolari înultimul an fiscal, are afaceri în state precum Marea Britanie, Coreea de Sud,Thailanda şi Spania. Portofoliul de mărci alcompaniei include Jaguar şi Land Rover, dar şi Nano, cel mai ieftin autovehiculdin lume, cu un preţ uşor peste 2.000 de dolari. Producătorul auto a anunţat căvrea să lanseze în Europa o versiune electrică a Nano.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...