2017-01-25 03:34


Taxa auto, suspendată pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007

 |  19:17
Taxa auto, suspendată pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007

Guvernul a decis, ieri, ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Pe fondul protestelor organizate în ultimele zile în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării, în care una dintre revendicările formulate vizează eliminarea taxei auto, Coaliţia guvernamentală a decis, în urmă cu o săptămână, să suspende până la 1 ianuarie 2013 taxa de primă vânzare, cu explicaţia că proprietarii de maşini vechi trebuie să beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele. Decizia politică a fost adoptată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de ieri.

Conform actului normativ, persoanele care au achitat deja această taxă vor primi banii înapoi, pe baza unei cereri adresate administraţiei fiscale.

Suspendarea taxei de primă vânzare este argumentată în document atât prin dificultăţile de ordin tehnic legate de documentele care trebuie obţinute la prima transcriere a dreptului de proprietate asupra maşinii vechi, cât şi prin necesitatea „reevaluării” impactului pe care taxa le are în plan economic şi social.

Prin suspendarea taxei auto de primă vânzare, bugetul Fondului pentru mediu va fi privat de veniturile care ar fi fost obţinute prin impunerea la plată a tuturor autovehiculelor înmatriculate rulate, pentru care este transcris dreptul de proprietate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: Taxa auto, GuvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image