2016-10-24 12:06

ECONOMIE


Taxa de pod Giurgiu - Ruse nu scade

 |  19:11
Taxa de pod Giurgiu - Ruse nu scade

România nu va reduce taxa pentru autovehiculele care trec peste podul de la Dunăre din zona localităţilor Giurgiu - Ruse, având nevoie de banii atraşi din această sursă, în pofida deciziei guvernului de la Sofia de a reduce unilateral acest tarif.

Decizia autorităţilor române de a menţine această taxă la actualul nivel este indicată într-un document oficial înregistrat la Guvern la sfârşitul anului trecut, exact în perioada în care Simeon Djankov, viceprim-ministru şi ministru de finanţe al Bulgariei, anunţa, după o vizită efectuată în România, că a primit asigurări că autorităţile de la Bucureşti se pregătesc să reducă la rândul lor taxele pentru trecerea podului peste Dunăre. În vara anului trecut, guvernul bulgar a redus taxa pentru autoturismele care traversează podul dinspre Ruse spre Giurgiu de la 12 leva (6 euro) la 4 leva (2 euro). Taxa de pod din direcţia Giurgiu- Ruse, stabilită de România, nu a fost însă modificată, fiind menţinută la echivalentul a 6 euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: Pod Dunare, tarif, CNADNRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Solicitarea COTAR pentru Dacian Cioloş privind tarifele RCA Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) îi cere... 21 Oct 2016 | (1)
ANRE: Tariful gazelor pentru populaţie nu va creşte Emil Calotă, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), a... 11 Oct 2016 | (0)