2018-12-10 15:10


Ţeapa bonurilor fiscale. Scandal uriaş la Finanţe! Dintr-o eroare inexplicabilă, toate premiile de la Loteria fiscală au fost alocate greşit

 |  21:01
Ţeapa bonurilor fiscale. Scandal uriaş la Finanţe! Dintr-o eroare inexplicabilă, toate premiile de la Loteria fiscală au fost alocate greşit

Gafă uriaşă a Ministerului Finanţelor! Din cauza unei interpretări eronate a unui ordin de ministru, toate premiile de până acum la Loteria bonurilor fiscale au fost acordate în mod greşit. Şi asta pentru că numerele extrase, care formează practic valoarea bonului fiscal câştigător, au fost aranjate în ordinea inversă celei specificate în regulamentul de organizare a Loteriei bonurilor fiscale.

„În Legea Loteriei fiscale scrie că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor. Or, statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor şi Loteria Română, a stabilit la fiecare dintre cele şase extrageri, în afara legii, că prima cifră extrasă este cea a sutelor. Astfel, la prima extragere din istorie, când s-a câştigat cu un bon de 6 lei, cei îndreptăţiţi să ia premiul erau cei cu bonuri în valoare de 600 de lei”, relatează site-ul Economica.net.

Potrivit Ordinului ministrului Finanţelor Publice 417, din aprilie 2015, prima cifră extrasă din urnă pentru determinarea sumei de pe bonul câştigător este cifra unităţilor, apoi cifra zecilor şi apoi cifra sutelor.

Ori, în ciuda regulilor foarte clare, la fiecare din cele şase extrageri care au avut loc până acum Ministerul Finanţelor a procedat greşit, de fiecare dată prima cifră extrasă fiind cea a sutelor.

Până la închiderea ediţiei, Ministerul Finanţelor nu a ieşit cu o poziţie oficială privind această gafă incredibilă, de neimaginat într-o instituţie care, culmea, ar trebui să fie obsedată de corectitudinea cifrele. Practic, concluzia este că toate sumele câştigate până acum la Loteria bonurilor fiscale au fost alocate greşit, în mod normal ele trebuind returnate, iar adevăraţii câştigători determinaţi în mod corect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: teapa, bonuri fiscale, scandal, ministerul finantelor, eroare, premii, loteria fiscala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...