2016-12-08 00:36

ECONOMIE


Tehnologica Radion a învins în instanţă CNADNR

 |  21:00
Tehnologica Radion a învins în instanţă CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi a pierdut procesul cu firma Tehnologica Radion pentru construirea unui tronson din autostrada Timişoara-Lugoj. Tehnologica Radion a cerut în instanţă reevaluarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi pentru lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, în lungime de aproximativ 25 km. Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea procedurii de atribuire către asocierea condusă de Tirrena Scavi SPA şi a cerut reevaluarea ofertelor pentru tronsonul de autostradă.

Italienii de la Tirrena Scavi şi Cossi, firme asociate care au câştigat două din cele nouă tronsoane de autostradă de pe Coridorul IV paneuropean, puse la bătaie de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), au rămas numai cu un contract. După aproape şase luni de la anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, în lungime de aproximativ 25 km, respectiv asocierea condusă de Tirrena Scavi SPA, Curtea de Apel Bucureşti a decis admiterea contestaţiei depuse de Tehnologica Radion şi anulează raportul procedurii de atribuire nr. 26/1937/08.04.2011. De asemenea, instanţa a cerut Companiei de Autostrăzi să clarifice oferta asocierii Tirrena Scavi SPA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SPA – Cossi Costruzioni SPA, în valoare de aproximativ 445 milioane de lei, pentru construcţia lotului 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj.

“Orice firmă poate câştiga procesul cu CNADNR”

Surse ministeriale ne-au declarat că procesul câştigat de Tehnologica poate „crea un precedent periculos”. „Compania de Autostrăzi este obligată în urma acestei decizii să renunţe la asocierea condusă de Tirrena Scavi. Se creeazăun precedent, orice firmă poate câştiga procesul cu CNADNR. Majoritatea câştigătorilor celor nouă trosoane de autostradă de pe Coridorul IV au ieşit victorioşi de pe locul 5 sau 6 din punct de vedere financiar. Mai mult, procesele privind contestaţiile pentru licitaţiile celor nouă autostrăzi au fost externalizate către o casă de avocatură”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora, Comisia Europeană (CE) ar putea bloca finanţările pentru tronsoanele de autostradă aflate pe Coridorul IV, din cauza procedurilor de atribuire. “Dacă în situaţia drumurilor judeţene CE a blocat plăţi de câteva sute de milioane de euro, în cazul Companiei de Autostrăzi vorbim de miliarde de euro. Blocarea finanţării tronsoanelor de autostradă de către CE ar conduce la un colaps economic. Urmează reanalizarea ofertelor şi anunţarea câştigătorului pentru lotul 2 al tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj”, ne-au mai spus sursele citate.  

CNADNR aşteaptă decizia Curţii de Apel

Chiar dacă pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti este precizată soluţia privind anularea procedurii de atribuire a contractului către asocierea condusă de Tirrena Scavi, conducerea CNADNR ne-a precizat că decizia CA Bucureşti va fi dată în 26 septembrie. “Precizăm că CNADNR a respectat decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor. Astfel, în data de 30.07.2011, Comisia de evaluare a procedat la reevaluarea ofertelor, în prezent fiind aşteptată decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 26.09.2011”, ne-a transmis conducerea CNADNR. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DRAK
23 Sep 2011

Eu nu ştiu cum îndrăzniţi să abordaţi acest subiect. instanţa a greşit. La toate licitaţiile un de participă cea mai teribilă firmă de construcţii rutiere din lume, e vorba despre UMB, adjudecarea se face la preţul cel mai mare. Este noua procedură de achiziţii elaborată de CNADNR. Fără îndoială că în sumă intră şi comisionul. Vinovat de această situaţie este fără îndoială Boc. A schimbat atîţia miniştrii ai trasporturilor, ceea ce a făcut ca săracul Dorinel să iasă în pierderi cu cît trebuie să cotizeze. Succes DNA-ului în cotrobăirea calculatoarelor directoarei Drăghia şi a directoarei Ioniţă
OVIDIUTZU
23 Sep 2011

Oamenii ăștia de la CNADNR au depășit orice limita a bunului simț în ultimul an: "se creează un precedent periculos" .... în curând am sa-mi ies din minți... cine are dreptate ... are , nu contează ce vreți voi cu dea sila ... pur și simplu nu contează, pentru ca voi sunteți slujbași nu boieri , când o sa dați din salariile voastre atunci o sa dați la cine vreți voi, din banul public dați la cine iese câștigător. Cea mai tare chestie am văzut-o în comunicatul CNADNR cu privire la percheziție. Ne spun ca nu li s-a cerut acordul pentru asa ceva, pai ăștia cred ca o percheziție se anunță și se cere voie?????? Am o noutate pentru ei, de aceea vin mascații la percheziție sa-i umfle pe sus pe aia care nu sunt de acord cu ea!!! Succesuri!!!!

Adauga un comentariu

Random image