2017-01-18 22:34

ECONOMIE


Tehnologica Radion a învins în instanţă CNADNR

 |  21:00
Tehnologica Radion a învins în instanţă CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi a pierdut procesul cu firma Tehnologica Radion pentru construirea unui tronson din autostrada Timişoara-Lugoj. Tehnologica Radion a cerut în instanţă reevaluarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi pentru lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, în lungime de aproximativ 25 km. Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea procedurii de atribuire către asocierea condusă de Tirrena Scavi SPA şi a cerut reevaluarea ofertelor pentru tronsonul de autostradă.

Italienii de la Tirrena Scavi şi Cossi, firme asociate care au câştigat două din cele nouă tronsoane de autostradă de pe Coridorul IV paneuropean, puse la bătaie de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), au rămas numai cu un contract. După aproape şase luni de la anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, în lungime de aproximativ 25 km, respectiv asocierea condusă de Tirrena Scavi SPA, Curtea de Apel Bucureşti a decis admiterea contestaţiei depuse de Tehnologica Radion şi anulează raportul procedurii de atribuire nr. 26/1937/08.04.2011. De asemenea, instanţa a cerut Companiei de Autostrăzi să clarifice oferta asocierii Tirrena Scavi SPA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SPA – Cossi Costruzioni SPA, în valoare de aproximativ 445 milioane de lei, pentru construcţia lotului 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj.

“Orice firmă poate câştiga procesul cu CNADNR”

Surse ministeriale ne-au declarat că procesul câştigat de Tehnologica poate „crea un precedent periculos”. „Compania de Autostrăzi este obligată în urma acestei decizii să renunţe la asocierea condusă de Tirrena Scavi. Se creeazăun precedent, orice firmă poate câştiga procesul cu CNADNR. Majoritatea câştigătorilor celor nouă trosoane de autostradă de pe Coridorul IV au ieşit victorioşi de pe locul 5 sau 6 din punct de vedere financiar. Mai mult, procesele privind contestaţiile pentru licitaţiile celor nouă autostrăzi au fost externalizate către o casă de avocatură”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora, Comisia Europeană (CE) ar putea bloca finanţările pentru tronsoanele de autostradă aflate pe Coridorul IV, din cauza procedurilor de atribuire. “Dacă în situaţia drumurilor judeţene CE a blocat plăţi de câteva sute de milioane de euro, în cazul Companiei de Autostrăzi vorbim de miliarde de euro. Blocarea finanţării tronsoanelor de autostradă de către CE ar conduce la un colaps economic. Urmează reanalizarea ofertelor şi anunţarea câştigătorului pentru lotul 2 al tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj”, ne-au mai spus sursele citate.  

CNADNR aşteaptă decizia Curţii de Apel

Chiar dacă pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti este precizată soluţia privind anularea procedurii de atribuire a contractului către asocierea condusă de Tirrena Scavi, conducerea CNADNR ne-a precizat că decizia CA Bucureşti va fi dată în 26 septembrie. “Precizăm că CNADNR a respectat decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor. Astfel, în data de 30.07.2011, Comisia de evaluare a procedat la reevaluarea ofertelor, în prezent fiind aşteptată decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 26.09.2011”, ne-a transmis conducerea CNADNR. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DRAK
23 Sep 2011

Eu nu ştiu cum îndrăzn iţi să abordaţi acest subiect. instanţa a gre it. La toate licitaţiil e un de participă cea ma i teribilă firmă de con strucţii rutiere din lum e, e vorba despre UMB, ad judecarea se face la pre ul cel mai mare. Este no ua procedură de achiziţ ii elaborată de CNADNR. Fără îndoială că în sumă intră şi comisio nul. Vinovat de această situaţie este fără în doială Boc. A schimbat a tîţia miniştrii ai tra sporturilor, ceea ce a f cut ca săracul Dorinel să iasă în pierderi cu cît trebuie să cotizez e. Succes DNA-ului în co trobăirea calculatoarelo r directoarei Drăghia ş i a directoarei Ioniţă
OVIDIUTZU
23 Sep 2011

Oamenii ăștia de la CNA DNR au depășit orice li mita a bunului simț în ultimul an: "se creează un precedent periculos" . ... în curând am sa-mi ies din minți... cine a re dreptate ... are , nu contează ce vreți voi c u dea sila ... pur și si mplu nu contează, pentru ca voi sunteți slujbaș i nu boieri , când o sa dați din salariile voast re atunci o sa dați la c ine vreți voi, din banul public dați la cine ies e câștigător. Cea mai tare chestie am văzut-o în comunicatul CNADNR c u privire la percheziție . Ne spun ca nu li s-a ce rut acordul pentru asa ce va, pai ăștia cred ca o percheziție se anunță și se cere voie?????? A m o noutate pentru ei, de aceea vin mascații la p ercheziție sa-i umfle pe sus pe aia care nu sunt de acord cu ea!!! Succesu ri!!!!

Adauga un comentariu

Random image