2019-03-23 16:53


Teodorovici i-a asigurat pe şefii FMI că România va menţine deficitul sub 3%

 |  19:58
Teodorovici i-a asigurat pe şefii  FMI că România va menţine deficitul sub 3%

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a reiterat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) respectarea angajamentului României de a menţine deficitul bugetar sub 3%, la o întâlnire cu directorul departamentului pentru Europa al FMI, Poul Thomsen, la Washington, indicând o creştere economică sustenabilă pentru 2018 şi următorii ani.

Teodorovici a participat, în perioada 20-21 aprilie, la Reuniunea de Primăvară a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, la Washington, SUA.

Ministrul i-a transmis şefului FMI că măsurile luate în acest an de Guvern vor asigura o creştere economică sustenabilă pentru 2018 şi pentru anii următori.

“România merge în direcţia bună, reluându-şi creşterea economică sustenabilă bazată pe investiţii. Dinamica veniturilor bugetare din trimestrul I 2018 este superioară dinamicii anuale prognozate pentru produsul intern brut (11,4% comparativ cu 7,9%, creştere nominală a PIB) fiind, cu excepţia celei înregistrate în trimestrul I 2015, cea mai ridicată post criză”, i-a spus Teodorovici lui Thomsen.

Ministrul Finanţelor a mai discutat cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Cyrill Muller, analizând împreună portofoliul actual de proiecte aflate în derulare, finanţate de bancă în România.

Printre acestea se numără şi proiectul privind modernizarea ANAF, care va fi continuat într-o formă revizuită de Finanţe, “adaptată pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru contribuabili”.

“Totodată, ministrul finanţelor a propus conducerii BM o nouă abordare cu privire la modalitatea de acordare a împrumuturilor, care ar conduce la flexibilitatea utilizării sumelor din împrumut în funcţie de gradul de pregătire şi realizare al proiectelor”, se mai arată în comunicatul Finanţelor.

Din delegaţia română au făcut parte secretari de stat din cadrul Ministerului Finanţelor, vicepreşedintele BNR Liviu Voinea, oficiali ai ANAF şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Aceştia s-au întâlnit cu reprezentanţii băncilor de investiţii şi ai agenţiilor de rating şi cu oficiali ai instituţiilor financiare internaţionale, discutând despre mediul macroeconomic, supraveghere macroprudenţială, evoluţia inflaţiei, precum şi priorităţile pentru perioada următoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-22

TAGURI: FMI, TEODOROVICI, România, deficit bugetar,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LILIAN NIKKY
23 Apr 2018

Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră. 1 LOVE SPELL 2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX 3 FRUCTE DE FEMEI 4 PROMOȚIE SPELL 5 SPELL DE PROTECȚIE 6 SPELL BUSINESS 7 SPELL GOOD JOB 8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...