2017-01-22 03:54

ECONOMIE


Terenuri şi vile din banii CFR. Necolaiciuc a ''îngropat'' peste 1 milion de dolari în case de vacanţă la Slănic Moldova

 |  17:35
Terenuri şi vile din banii CFR. Necolaiciuc a ''îngropat'' peste 1 milion de dolari în case de vacanţă la Slănic Moldova
După întoarcerea în ţară a lui MihaiNecolaiciuc, încep să apară „mostre” de devalizare a CFR făcute de celebrulfugar peste Ocean. Astfel, în loc să investească în infrastructura feroviară,fostul director al CFR SA, Mihai Necolaciuc, a cumpărat o vilă şi o pensiune,plus terenurile aferente acestora, la Slănic Moldova, în anul 2001, cu aproximativ1 milion de dolari. Nu este străin de aceste matrapazlâcuri nici fostulministru de la transporturilor, pesedistul Miron Mitrea. Trei ani mai târziu, DirecţiaGenerală a Finanţelor Publice Galaţi a pus sechestru, din cauza datoriilor pecare le înregistra Regionala CF Galaţi la bugetul de stat, pe cele două imobileşi pe terenurile aferente, acestea fiind vândute.

Ziarul „Puterea” a intrat în posesia a patrucontracte de vânzare-cumpărare din „epoca” fostului director general al CFR SA,Mihai Necolaiciuc, semnate de însuşi „Ţarul CFR-ului”. Potrivit documentelor, laînceputul lunii aprilie 2001, CFR SA, reprezentată prin directorul generalMihai Necolaiciuc şi directorul economic Ana Maria Matei, a cumpărat de la societateaPerla Moldovei, cu sediul în Slănic Moldova, două terenuri, precum şi vila „Zorile”şi pensiunea „Căprioara”. Înainte de achiziţia respectivelor active, companiaCFR SA a cumpărat terenul aferent acestora. Pentru parcela aparţinând vilei „Zorile”,în suprafaţă de nici 450 mp, Mihai Necolaiciuc a plătit, în data de 4 aprilie2001, astronomica sumă de peste 1,3 miliarde de lei vechi. În aceeaşi zi, fostaconducere a CFR SA a plătit aproximativ 4,6 miliarde de lei vechi şi pentruterenul aferent pensiunii „Căprioara”, în suprafaţă de aproximativ 1.300 mp. „Înloc să investească aceşti bani pentru clarificarea patrimoniului CFR, învaloare de miliarde de euro, fosta conducere a CFR SA a cheltuit miliarde delei vechi pentru spaţii de vacanţă şi terenuri. Majoritatea bunurilor CFR suntneintabulate. CFR SA are numeroase litigii cu filialele desprinse”, ne-audeclarat surse din Ministerul Transporturilor.

„Ţarul CFR-ului” a plătit 23 miliarde de leivechi pentru o vilă şi o pensiune

La două zile dupătranzacţia cu cele două terenuri, CFR SA mai cumpără de la societatea PerlaMoldovei vila „Zorile” şi pensiunea „Căprioara” la preţul total de peste 23miliarde de lei vechi. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, semnat deMihai Necolaiciuc - din partea CFR SA - şi Ionel Creţu - din partea societăţii PerlaMoldovei -, vila „Zorile”, achiziţionată cu 11,8 miliarde de lei, era alcătuitădintr-un complex forat din 90 de camere cu două paturi pe cinci niveluri(parter + 4 etaje) având un total de 180 de locuri. „La demisol sunt patrucamere alcătuite identic cu parterul, iar restul spaţiului constituie subsolultehnic. Construcţia are numărul cadastral 276, fiind intabulat în carteafunciară, (…), în baza încheierii nr. 1631/04.04.2001 a Judecătoriei Oneşti-Biroulcarte funciară”, se arată contractul de vânzare-cumpărare.

Pensiunea “Căprioara” a sărit de 11 miliardede lei

Odată cu achiziţia vilei „Zorile”, companiaCFR SA a intrat şi în posesia pensiunii „Căprioara”. „Societatea comercială PerlaMoldovei, reprezentată prin Creţu Ionel, vinde companiei CFR SA dreptul deproprietate asupra construcţiei pensiunea «Căprioara», situată în SlănicMoldova, strada Nicola Bălcescu, judeţul Bacău. Clădirea se compune din subsol,parter şi etaj, având o suprafaţă desfăşurată pe nivel de 711,88 mp. Suprafaţaconstruită este de 711,88 mp. (…). Intrarea în stăpânirea de drept şi de fapt asupraconstrucţiei, pensiunea «Căprioara» are loc la data achitării integrale apreţului”, conform contractului de vânzare-cumpărare semnat între CFR SA şiPerla Moldovei.

Terenurile şi casele de vacanţă au fostexecutate de ANAF

Biroul de presă al CFR SA ne-a explicat că celedouă imobile, vila „Zorile” şi vila „Căprioara”, “au fost cumpărate de companieîn anul 2001, iar trei ani mai târziu, Direcţia Generală a Finanţelor PubliceGalaţi a pus sechestru, din cauza datoriilor pe care le înregistra Regionala CFGalaţi la bugetul de stat, pe cele două imobile şi pe terenurile aferente”. „Vila«Zorile» (361 mp construiţi) şi terenul aferent (449,29 mp) au fost scoase lalicitaţie de DGFP Galaţi şi adjudecate de SC OSCAR MEDIA SRL Constanţa. Vila «Caprioara»(711,88 mp construiţi) şi terenul aferent (1298,5 mp) au fost scoase lalicitaţie de DGFP Galaţi şi adjudecate de SC SOCOMIND SA Oneşti. CompaniaNaţională de Căi Ferate CFR SA şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructuriis-au constituit parte civilă în procesele deschise fostului director generalMihai Necolaiciuc”, ne-a explicat conducerea CFR SA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NECOLAICIUC
03 Mai 2011

si ce ba le-am luat acasa? sun la cfr si se lafaia preoteasa in ele cu toata gasca lui! daca nu stiai de acolo a inceput aviara!

Adauga un comentariu

Random image