2017-01-23 20:59


Termen-limită pentru subvenţii la motorină

 |  14:34
Termen-limită pentru subvenţii la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte beneficiarilor că, până la data de 31 decembrie 2011, se depun cererile de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare pentru motorina cu acciză redusă pentru anul 2012.

Cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare se depune la centrul APIA judeţean sau al municipiului Bucureşti, pe raza căruia este situată exploataţia agricolă pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde a fost depusă cererea de plată pentru sprijinul pe suprafaţă, iar acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrul APIA judeţean/al municipiului Bucureşti, în termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil.

Potrivit APIA, ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc unele condiţii, în funcţie de sectorul (vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare) în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, aceştia trebuie să fie înscrişi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare. De asemenea, trebuie să fie înregistraţi în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu efectivele de animale sau să deţină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase.

Ajutorul de stat se acordă prin rambursarea diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: APIA, motorina, agricultura, termen_limita, accizaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image