2017-01-20 18:02

ECONOMIE


Tichetele de masă nu se mai indexează la stat

 |  18:39
Tichetele de masă nu se mai indexează la stat

Companiile naţionale şi regiile autonome nu vor mai fi obligate să indexeze semestrial valoarea tichetelor de masă, de creşă şi a tichetelor cadou acordate angajaţilor, a decis, joi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă. În sistemul bugetar, potrivit Legii 283/2011, în anul 2012 nu se acordă tichetele de masă, de creşă şi tichetele cadou, a precizat Biroul de presă al Guvernului.

Astfel, la propunerea unor angajatori şi în urma unor discuţii cu sindicatele si patronatele, Guvernul a decis sa modifice textul iniţial al legii, după cum urmează: valoarea nominală a unui tichet de masă, de creşă şi tichet cadou va putea fi indexată semestrial cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de INS”. Textul anterior al legii prevedea imperativ că valoarea nominală a unui tichet se indexează semestrial cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de INS.

Decizia luată joi este în concordanţă cu Strategia fiscal-bugetară şi cu angajamentul Guvernului privind restrângerea cheltuielilor bugetare, a menţionat sursa citată. Modificarea s-a făcut printr-o ordonanţă de urgenţă care amendează acte normative din mai multe domenii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image