2019-02-24 01:09


TOPUL celor mai spectaculoase INSOLVENȚE din 2016. Care sunt domeniile cele mai afectate din economie

 |  23:04
TOPUL celor mai spectaculoase INSOLVENȚE din 2016. Care sunt domeniile cele mai afectate din economie

Electrocentrale București (ELCEN), Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET), Polisano SRL, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) și CET Govora sunt cele mai mari companii, în funcție de cifra de afaceri, intrate în insolvență în anul 2016, potrivit datelor anunțate de Coface România, informează Agerpres.

În total, numărul de companii mari, cu cifra de afaceri de peste un milion de euro, intrate în insolvență anul trecut, se ridică la 333, în scădere de la 577 în urmă cu un an.

De altfel, potrivit Coface, numărul insolvențelor s-a redus per total, în 2016, la minimul ultimilor 10 ani, respectiv 8.053 de companii nou intrate în această procedură, cu 21% mai puține față de 2015.

Pe de altă parte, „incidența insolvențelor se regăsește și în rândul companiilor care au mai mulți angajați, dinamica fiind corelată, probabil, cu avansul foarte accelerat al salariului minim pe economie din ultimii ani”.

Pe domenii, cu cele mai multe insolvențe, conduce industria fabricării produselor textile, îmbrăcăminte și încălțăminte, cu 61 de companii insolvente la 1.000 de companii active, urmată de cea a construcțiilor, cu 40 de insolvențe la 1.000 de firme active, și cea a hotelurilor și restaurantelor, cu 37 de insolvențe la 1.000 de firme active.

Zonele cele mai afectate de insolvențe sunt București și Nord-Vest, iar la polul opus se află zonele Vest și Sud-Vest.

Potrivit Coface, principala cauză a insolvențelor a fost scăderea semnificativă a veniturilor, cuplată cu acumularea de pierderi din ce în ce mai mari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-03

TAGURI: insolvente, top, economie, 2016, romania, elcen, ceh, polisano, cet govora, coface
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...