2018-04-19 18:14


Totul despre impozitul pe gospodărie. Ce CHELTUIELI vom putea deduce

 |  22:52
Totul despre impozitul pe gospodărie. Ce CHELTUIELI vom putea deduce

60.000 de lei pe an ar putea deduce din impozit o familie cu doi copii, dacă se va aplica impozitul pe venitul gospodăriilor. Ministrul Muncii spune că, pe lângă cheltuieli cu asigurări medicale şi taxe şcolare, vom putea scuti de taxe şi cheltuielile cu îmbrăcămintea şi mâncarea. Precizările au fost făcute de Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Dacă impozitul pe venitul global pe gospodărie va fi introdus în 2018, vom putea să scutim de taxe banii cu care plătim abonamentele medicale, asigurări de viaţă şi de bunuri şi renovarea locuinţei.

Pe lângă acestea, ministrul Muncii spune că vor exista deduceri pentru toate cheltuielile făcute în ţară, în nişte limite stabilite prin lege.

„E vorba de o altă manieră de a gestiona impozitul pe venit și care să facă posibil ca din baza de impozitare să se elimine toate deductibilitățile fiscale care ar permite să stimuleze anumite sectoare de activitate. Dacă vrem să stimulăm dezvoltarea pensiilor private, atunci trebuie să facem deductibile contribuțiile la pensii private, dacă vrem să stimulăm sistemul de asigurări private de sănătate, trebuie să facem deductibile acestea”, a spus Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice.

Ar exista şi posibilitatea ca familiile cu copii să primească un sprijin financiar, în funcţie de venitul părinţilor. O familie cu venituri mai mici de 5.000 de lei pe lună ar putea lua 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil. Cu o condiţie: copiii să nu aibă prea multe absenţe de la şcoală.

Vor exista şi venituri care nu vor fi impozitate. Aici intră salariile medicilor, IT-iştilor şi cercetătorilor. În plus, câştigurile obţinute din dividende, bursă şi agricultura de subzistenţă nu vor fi luate în calcul la plata impozitului global.

Ministrul Muncii spune că impozitul pe venitul global se va putea plăti lunar, ca acum, sau o dată pe an, pe baza declaraţiei fiscale. Doar în acest ultim caz însă vor putea fi deduse cheltuielile realizate de gospodărie.

Potrivit noului model de impozitare propus de Guvern, cei care câştigă mai puţin de 2.000 de lei pe lună nu vor plăti impozit pe venit. Câştigurile care vor depăşi acest prag vor fi impozitate cu 10 la sută.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-14

TAGURI: ministrul muncii, impozit pe gospodarie, cheltuieli, deduceri, asigurari medicale, taxe scolare, taxe

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TARIAN
15 Apr 2017

Olteanca increzuta si proasta de te e grija pe tine pe ce cheltuieaste banii o familie?este o aberatie de susții tu si o imposibil iată practica.birocrație si cei ajunge ca nimeni sa nu mai plătească nimic.tu nu esti in stare de o lege a salarizării si visezi la căi verzi pe pereti.ai uitat sa spui ca banii ii iei inainte ca la curve si deducerile imaginare la pastile cailor.este o hotie fara margini pusa la cale cu crima organizata de la fmi.tu si dragnea trebuie sa dispareti din peisaj ca sunteți hoți .este o hotie pusa la cale cu infractorii care sug sîngele țării .fizic nu ai cum sa faci asa ceva ca oamenii se mai separa ,se mai cearta pana la urma fiecare cu viata lui.vrei colectiv comunist?
SUG SANGELE POPOLULUI
15 Apr 2017

Neicusorule puicusorule sug sangele popolului !Nu ti place prostane de dreapta?Da tu cum vrei sa fie taiate salariile si pensiile sa fie inchise spitale scoli gradinite gari Sa fie banii cheltuiti de Udrea pe terenuri de fotbal spravalate si parcuri de joaca in desert si campuri Asa vrei Dute naibii fascist nebun de dreapta hAI MARS LA CACAT DIHANIE NEBUNA!
RETEZAN ALEX
15 Apr 2017

NU vezi ce idei au fascistoizii astia Ba ca de ce creste salariul ba ca de ce se indexeaza pensiile Hai sa iesim cu galeti in strada ca de ceni se ofera conditii mai bune de trai !Ce afurisiti nebuni!
@SUG SANGELE POPORULUI
15 Apr 2017

Esti retardat si bolnav psihic.unde scrie dementule de udrea si de aberatiie tale?aici aste vorba de aberatiile acestor cretini .ce te te f ba grija pe tine si pe mu ista de olguta pe ce cheltuiesc romanii banii?
MUISTA E NEVASTA TA
15 Apr 2017

Mi e scarba de voi fascistoizilor rai!
CONDORUL
17 Apr 2017

Cu acest guvern de analfabeti si hoti vom ramane in continuare ultimii in Europa civilizata.
E GRAV
19 Apr 2017

Dragnea si vasilescu trebuiesc arestati urgent duc tara in haos.numai niste iresponsabili pot sa faca o asemenea aberatie nefunctionala.astia vor sa distruga tara prin hotia si incompetenta lor.practic tara va fi paralizata nimeni nu va mai plati nimic ca vor veni cu chitante si facturi totul va fi blocat.vasilescu trebuie acum arestata .cota unica a fost introdusa tocmai pentru simplificare ,este functionala.dragnea este un pericol pentru tara.el se crede la CAP din teleorman
Random imageUltimele stiriApa Nova